Grønlandsk kaffe
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe Oprindelsesland : Grønland Indsendt : Red : |
|
|
Hæld whiskyen i et rummeligt glas. Varm den over en spritflamme, antænd den kort, sluk med en kop kaffe. Tilsæt kaluha. Top med flødeskum.
Hæld Gran Manier op i en sovseske og varm det over spritflammen. Når det er antændt hældes det over flødeskummen. Kunsten er at trække den brændende stråle (nordlys) så lang som mulig. |
|
Opskriften er vist 58034 gange,
og udskrevet 717 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (121 stemmer) |
|
Kommentarer person - 2021-12-07 10:32:22 bedste kaffe i verden Helle Bolther Christensen - 2021-10-11 10:44:55 Sikke en fin drik. Det minder lidt om kaffepunch på Fanø og Sønderjysk kaffebord. På Fanø er det dog kun snaps der kommes i kaffen som ofte nydes med Fanø smørrebrød. Kaffemik på Grønland virker som en meget god og social sammenkomst for hele samfundet ! Og sikke flot drikken kaffe på grønland beskrives . Den sorte kaffe som polarnatten . Den brændende Grand Magnier der symboliserer polarnatten og yil sidst flødeskummet der symboliserer sneen fra isfjeldene . Smuk tradition. Kan godt forstå at mennesker bliver facineret af Grønland. Og at Dronning Magrethe elsker at komme på besøg. Hun har nok fået sig en god snak ved kaffemikken her igår. d.10-11 2021. Hvor hun besøger den dejlige grønne ø højt mod nord BSP - 2013-10-09 01:36:33 Jeg har siden 1987 kommet meget i Grønland. Opskriften er lige som den skal være, det er ægte Grønlandsk. Cognac er kun fordi Whiskyen er sluppet op og kan selvfølgelig bruges :-) Whisky, kaffe, kahlua, flødeskum og grand magnier i nævnte rækkefølge er den rigtige måde ! opfinderen bag grøndlansk kaffe - 2010-03-29 09:51:16 whisky er ikke rigtigt ,det er COGNAC men de to andre kommentar fra henrik og knud er rigtige Knud Erik Jensen - 2007-03-02 11:34:09 Fra en grønlandsk tjener har jeg fået oplyst at den mørke kaffe symboliserer polarnatten, den brændende Grand Magnier symboliserer det smukke nordlys og den hvide fløde symboliserer sneen fra isfjeldene. Drinken er lige så fortryllene som denne maleriske beskrivelse SS - 2005-01-01 01:01:01 smager fint Henrik Linér - 2005-01-01 01:01:01 Det er whisky blandet med kahlua der varmes op sammen således at sukkert i kahluaen krysstaleceres og blander sig med whiskyen, derefter kaffe anonym - 2005-01-01 01:01:01 Sød, varm og kalorierig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne