Rabarberchutney

Rabarberchutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarberchutney, billede 4 Rabarberchutney, billede 1 Rabarberchutney, billede 2 Rabarberchutney, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl.hvidvinseddike
200 g.sukker
1 løg
1 spsk.salt
500 g.rabarber (evt. fra fryseren)
1 æble
1 dl.rosiner
1 tsk.sennepspulver
1 nipcayennepeber
 evt. lidt kartoffelmel
 
Opskrift:
Pil og hak løget. Sæt en gryde over og kog i den en lage af eddike, sukker og salt samt det hakkede løg.

Skyl rabarberne og skær dem i stykker a 1 cm. Skræl æblet og skær det ud i terninger på 1x1 cm. Kom så rabarber- og æblestykker ned i lagen sammen med rosiner og sennepspulver. Lad det hele koge videre i 3 minutter og smag så evt. til med et drys cayennepeber.

Er chutneyen lidt for tynd kan den jævnes med lidt kartoffelmel.

Chutneyen serveres kold, og har godt af at stå, så lav den evt. dagen før.

Tips:

Tilsæt evt. frugtfarve hvis det er den gamle ikke særlig røde type rabarber du bruger.





karakterer:
Opskriften er vist 17617 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-07 17:25:48
Der er jo en pæn mængde sukker i som konserverer også...

  -   2012-05-11 23:08:45
R den så konserveret via edikelagen eller skal det efterfølgende henkoges??