Triple Chokoladekage

Triple Chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt af : Mattie

Indsendt :      Red :
Triple Chokoladekage, billede 4 Triple Chokoladekage, billede 1 Triple Chokoladekage, billede 2 Triple Chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
30 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kaffe stærk færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Varm den mørke chokolade (70%+)og mælken og bland heri pudder- og vaniljesukker.

Imens det afsvales, røres smør og
sukker samt æg godt sammen. Bland mel og bagepulver i og derefter chokolademassen, prop nu til sidst den grofthakkede hvide chokolade og de finthakkede hasselnødder i kagemassen.

Massen hældes i en velsmurt springform ca. 24 cm. i diameter, drysset med rasp og bages på en rist på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 45 minutter. Lad kagen køle helt af før glasuren påføres.

Til glasuren røres sigtet flormelisset med det smeltede smør, vaniljesukker, kakao og den stærke kolde kaffe. Hvis glasuren efter at have stået lidt i køleskabet er en anelse for tynd, blander De lidt mere sigtet flormelis i.

Tips:

Jeg kan ikke helt tage fuldt credit for denne tripple chokoladekage. Jeg havde fundet den oprindelige chokladeopskrift opskrift på nettet, men tilføjet et par ekstra ingredienser og dermed gjort det til en tripplechokoladekage.





karakterer:
Opskriften er vist 82518 gange,
og udskrevet 1295 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22410 (5335 kcal)
KJ pr. Pers. 1867 (444 kcal)
Vægt ialt 1386 gram
Vægt pr. Pers. 115 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1616 KJ (384 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 21.6 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-28 18:51:00
I stedet for mælk bruges A 38 I stedet for kaffe bruges syltet appelsin

  -   2012-11-11 10:10:15
Er den god til en børnefødselsdag, og hvordan smager den ?

  -   2012-10-19 18:18:42
Opskriften står dårligt beskrevet. Fik ikke noget brugbart ud af opskrifter

  -   2012-10-15 21:27:54
Sikke en lækker kage! Dog er det lidt for meget mørk chokolade for os, så næste gang vil jeg lave den med nesque - det bliver nok et stort hit hos ungerne ;)

  -   2012-08-26 22:13:16
Super lækker kage ! - 2. gang jeg bagte den fjernede jeg dog nødderne og tilsatte 1½ banan i stedet, det gør den vildt lækker og så smuldre den ikke så meget :)

  -   2012-08-22 13:04:15
Den er go men skal ihverfald ikke have 45 min. Højst 30 min

  -   2012-07-14 15:22:53
God kage :) Men fangede ikke helt lige hvordan at dette skulle være en triple chokoladekage??

  -   2012-04-06 12:43:22
Birthe fra slagelse: Raspen skal jo ikke blandes i selve kagedejen men bare drysses i formen....

  -   2012-04-01 10:11:19
Den virker meget gooo`d !!! Skal måske bage den!! ;)

  -   2012-03-01 16:44:23
Lyder meget god, og ser lækker ud, men måske smager det ikke så godt:-) Jeg skal bage sennere...:-D

  -   2011-11-21 15:05:35
hvordan kan det være at man skal bruge rasp når du ikke har skrevet det i opskriften? knus birthe fra slagelse

  -   2011-10-11 23:16:36
wøkk - tror godt du kan undvære hasselnødderne. har tit undladt nødder i andre kager og det er der ikke sket noget ved.

  -   2011-10-07 15:59:56
kan man undlade hasselnøderne? evt. bytte dem ud med noget andet?

  -   2011-02-03 09:59:23
Vi lavede glasuren uden kaffen og den kage blev bare outstanding. Kagen skal dog ikke bruge alle 45 min i ovnen