Gulerodsroulade a la Kim Sjøgren
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : Vibeke Andersen Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gulerødderne skrælles og rives groft. Løget hakkes fint. Svitses i lidt smør i 5-10 min. Blandes med finthakkede krydderurter og smages til med salt og peber. Afkøles.
Blandes herefter med 5 æggeblommer. Æggehviderne piskes stive med et nip salt og vendes i gulerodsmassen. Massen hældes ud på bagepapir på en bageplade. Bages 15-20 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Vendes ud på et stykke bagepapir og afkøles. Derefter smøres den med creme fraiche og der kommes icebergsalat i stykker på. Rulles sammen og afkøles et par timer i køleskab. Tips: Passer som tilbehør til al slags kød og fjerkræ. Kan også bruges som selvstændig grønsagsret. |
|
Opskriften er vist 54936 gange,
og udskrevet 3401 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Tove Tygesen - 2017-12-13 20:10:09 Jeg kommer en stribe rejer i langs langsiden ovenpå bund af creme fraiche og strimlet iceberg. Herefter rulles den. Husk at rejer og salat skal dryppe helt af, da rouladen ellers «lækker» Smager fantastisk! Hanne - 2013-01-24 12:36:31 Super lækker forret.. Har lavet den mange gange, men er begyndt at komme lakseskiver i... Mums Tanja - 2013-01-02 17:09:07 Hvor meget smør skal man bruge Miavkatten12 - 2012-12-09 12:25:21 Hvor Meget smør skal man bruge?? Mia - 2012-07-28 17:59:39 Til Claus. Du kunne evt. lave nogle fyldte tomater til. f.eks med svampefyld eller ris. Tror der er nogle opskrifter herpå siden. :) Det vil jeg ihvertfald prøve når jeg skal lave den. Claus - 2012-07-05 17:15:13 Tænkte på at servere den varm med creme frae, strimler af kylling, skinke el. kebab. Altså som en hovedret, men hvad kunne man bruge som tilbehør? Inge V. - 2012-04-25 16:58:20 Til Jane. Rouladen kan sagtens laves dagen før, den skal spises. Missrefsgaard - 2012-04-18 06:25:46 Super opskrift, puttede dog hummus og kalkunstrimler i om fyld i stedet og vupti var det en super lækker hovedret med salat til :D kan varmt anbefales Jane - 2012-03-27 09:46:22 Nogen der ved om den kan laves dagen før, den skal spises?? Linda - 2011-05-28 17:45:45 som alle andre har jeg også ledt og ledt efter opskriften efter jeg så den i fjernsynet og jubler over den nu er her. Anja - 2011-05-17 20:44:49 Glæder mig til at prøve det nu hvor jeg har læst så mange gode kommentare... Håber det smager godt!! sabrinatrebbien - 2011-05-15 18:40:28 Tak for en fantastisk rat Uhm rigtig god Gud velsign digrigt Kærlig hilsen Sabrina Kirsten - 2010-09-23 13:50:12 Nej hvor har jeg søgt og endelig fundet opskriften. Glæder mig meget til at lave den. Dorthe Struckmann - 2010-09-16 21:36:50 Jeg tog hvad jeg lige havde af krydderurter, som jo selfølgelig hænger sammen og så en gang røget laks eller skinke inde i rouladen. Server med små cherry tomater og agurk........ Super forret anonym - 2010-09-14 13:02:27 tak for hjælpen, den glæder jeg mig til at prøve kim - 2010-09-13 15:13:08 Smager rigtig godt på en rede af pocheret porrer anonym - 2010-09-13 09:44:08 TAK FOR OPSKRIFTEN JEG HAR SØGT ALLE VEGNE EFTER DEN, EFTER JEG SÅ AT KIM SJØGREN LAVEDE DEN. BLEV HELT VILD FOR AT PRØVE DEN OG NU KAN JEG ENDELIG LAVE DEN. TAK TAK TAK JETTE Elsebeth - 2010-09-12 12:20:43 Mange tak til Vibeke. Opskriften lyder helt rigtig. Glæder mig til at prøve den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne