Oksekød med svampe bambuskud og orange østerssauce

Oksekød med svampe bambuskud og orange østerssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tykstegsbøf

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ask

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Oksekød:
2 store bøffer af oksetyksteg
 smør
 
 Svampe og bambusskud:
250 g.østershatte
6 cherrytomater
1 lille ds. bambusskud
1 spsk.fiskesauce
2 spsk.soya
1 spsk.smagsneutral olie
1 tsk.sesamolie
 
 Orange østerssauce:
2 appelsiner
1 spsk.mørk moskovado sukker
3 spsk.østerssauce
1 spsk.fiskesauce
1 cm.ingefær
2 fedhvidløg
 
 Pynt:
 Grofthakket sød basilikum
 
Opskrift:
Steg bøfferne på en varm pandde i lidt smør, og lad dem efterfølgende hvile i sølvpapir.

Pres appelsinerne. Bland alle ingredienser til saucen i en lille gryde og kog den forsigtigt i 3-4 minutter, til den begynder at tykne.
Skær østershattene i mundrette stykker og tomaterne i kvarte. Varm panden op med de to olier, og steg østerhatte og tomater i 2-3 minutter. Skru ned på middel varme og tilsæt bambusskud, fiskesauce og soya, og lad det varme godt igennem.

Skær bøfferne i tynde skiver uden at ødelægge bøffernes form. Kom svampeblandingen på et serveringsfad, derefter lægges bøfferne ovenpå og til sidst hældes saucen over bøfferne. Pynt med grofthakkede basilikumsblade.

Server med Jasminris.

Tips:

Saucen egner sig også glimrende til stegt andebryst.





karakterer:
Opskriften er vist 8705 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu