Sorbet (den rigtige)
Fryseegnet : skal fryses :) Indsendt af : pipzen Indsendt : Red : |
|
|
start med at blende jordbærrene, de skal være blendes helt flydende ellers kommer der klumper i sorbeten. dernæst kommer du 200 g flormelis i blandingen, mens du lader blenderen køre.
dette fyldes derefter i en bøtte. (husk der skal mere i så bøtten skal ca kunne rumme 2 liter) blandingen sættes i fryseren. hver halve time rører du i blandingen indtil den bliver grynet og tyk i konsistensen. når blandingen er på dette stadie laver du et vandbad, kommer æggehvider og 200 g flormelis i en skål og pisker dette over vandbadet (vær opmærksom på at det ikke må blive så varmt at det ryger, så vil du skulle starte forfra) når dette er blevet ligesom guf i konsistensen sættes det på køl.(dette hedder marengs. når marengsen er kold tager du jordbærblandingen ud af fryseren og vender det hele sammen, sørg for at få marengsen helt vendt ud, ellers kommer der "guf" klumper i sorbeten :) så skal det hele på frost igen og nu må du ikke røre i den mere. ca 4-6 timer sener har du en rigtig italiensk sorbet, og den er bare god:) |
|
Opskriften er vist 5069 gange,
og udskrevet 106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer pipzen - 2011-07-18 11:43:05 man kan selvfølgelig også anvende andre bær :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne