Spaghetti Carbonara (Klassisk)
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Mattia(Italy)Jeno(DK) Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tilberedning:
Svits Kæbesnitte i tern og hvidløg delt i kvarte langsomt i olien, tilsæt efter 2-3min smørret og fjern hvidløget, når det begynder at brunes (smagen bliver harsk hvis hvidløget forbliver i retten). Tilsæt hvidvinen og lad koge halvt ind. Rør æggene sammen med lidt groft salt, et par skefulde revet ost, friskkværnet peber og evt. fløden. Kog pastaen i spilkogende vand med groft salt og lidt olie tilsat. Når pastaen er klar blandes den med æggemassen og bacon tilsættes inden serveringen. Server med et stykke friskskåret franskbrød. Buon appetito Tips: I Italien anvender man i de originale opskrifter kød fra grisens kind - guanciale hedder det - I DK svarer det til kæbesnitten som er federe end bacon og dermed med til at give retten konsistens. Anvender du bacontern så kompenserer fløden for det fedtstof! nogle anvender kun æggeblommerne (Gør du det så brug lidt ekstra fedtstof eller 2-4 spsk. fløde til at "binde" det hele sammen!) |
|
Opskriften er vist 75782 gange,
og udskrevet 526 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (139 stemmer) |
|
Kommentarer Rasmus - 2021-02-21 15:10:19 Der skal da hverken hvidløg, fløde eller hvidvin i en klassisk carbonara anonym - 2017-05-29 19:35:15 Man bruger ENTEN kæbesnitte ELLER bacon og fløde Danny - 2015-07-09 14:18:34 Jeg kan ikke se der står fløde nogen steder på listen over ingredienser. Ole - 2014-07-13 22:40:03 Snitte har meget fedt. Og der suppleres med smør, olie, ost og fløde. Denne ret er aaaalt for fed! Tror ikke karaktergennemsnittet er reelt. Men æggemassen og pastaen er god. Bare brug hele æg. Jeg ville halvere mængden af ost og bruge en fedtfattigere fløde. Udskifte snitte med bacon og fjerne olie og smør, hvis jeg skulle lave den igen. Megøhl - 2014-01-06 18:13:46 Jo - Æggemassen bliver "tilberedt" ved varmen fra retten. Det når lige op og begynder at legere, hvilket betyder at hvide og blomme "jævner" massen. Æggene skal altså være rå, når de kommes i. Man kan evt. bruge pasteuriserede æg, hvis man er bange for salmonella (ikke at det er der i nyere tider). Kristian - 2014-01-04 16:40:15 Som det står, skal æggene ikke tilberedes på noget form, men være rå. Det kan vel ikke helt passe :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne