Den RIGTIGE jordbærtærte
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt af : Mitmit Indsendt : Red : |
|
|
bland mel, smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommen. Smør en tærteform/springform og beklæd den med dejen. Sæt den koldt i ca. 1 time. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 225 grader midt i ovnen i ca. 15 min. Dejen skal kun være ca. 4 cm høj i kanten.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med vaniljen. Tilsæt kartoffelmel. Hæld fløden i lidt af gangen. Varmes i en tykbundet gryde under konstant omrøring til cremen er lind og cremet. Når cremen er afkølet hældes den på den kolde bund. Pynt med ca. ½ kg friske søde jordbær skåret i halve stykker. Varm ribsgele i en gryde og hæld den på kagen lige inden den stivner. (skal næsten være kold) Tips: Kagen egner sig IKKE til at komme i køleskabet, så den skal helst spises samme dag. Men det er vist heller ikke noget problem |
|
Opskriften er vist 40932 gange,
og udskrevet 657 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (86 stemmer) |
|
Kommentarer Jan.c - 2016-08-02 10:43:40 Rigtig velsmagende jordbærtærte Ditte - 2012-04-24 15:41:30 Har bagt 12 styk til en skovtur og de var et kæmpe hit :) Anne Cathrine - 2011-06-19 11:38:13 Har lavet den flere gange nu. Perfekt hver gang. også med chokoladen anonym - 2010-11-08 11:28:02 lav chokoladeovertræk til bunden. 200 gram chokoladeknapper eller groft hakket chokolade lægges på dejen mens den endnu er varm. Lad det køle af. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne