Blommekage med kanel

Blommekage med kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blommekage med kanel, billede 4 Blommekage med kanel, billede 1 Blommekage med kanel, billede 2 Blommekage med kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1.5 dl. Abrikosmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 spsk. Ristede pinjekerner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Pisk sukker og æg tykt og skummende. Sigt melet blandet med bagepulver kanel og vanille i dejen og vend de halverede og udstenede blommerne i.

Fyld dejen i en bradepande ca. 23x33 cm.

Bag kagen ved 190 grader C Alm. ovn 35-45 minutter.

Ca. 10 minutter før kagen er færdig smøres marmeladen over kagen der bages færdig til marmeladen er karamelliseret.

Drys med ristede pinjekerner og servér.

Tips:

En skøn og nem kage. Den er også lækker med friske abrikoser eller rabarber.





karakterer:
Opskriften er vist 59616 gange,
og udskrevet 1405 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13308 (3168 kcal)
KJ pr. Pers. 1109 (264 kcal)
Vægt ialt 1430 gram
Vægt pr. Pers. 119 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 930 KJ (221 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 42.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-09-06 07:39:09
Kan man bruge frosne blommer?

  -   2015-02-21 20:37:45
Er det virkelig rigtig at der slet ikke skal fedtstof i kagen?

  -   2010-09-18 18:55:55
Kagen har en god konsistens og smag og er nem at lave. Jeg skar blommerne i kvarte (viktoriablommer). Ovenpå abrikosmarmeladen dryssede jeg ristede mandelflager og flormelis, istedet for pinjekerner.