Pirogger med oksekød og spinat

Pirogger med oksekød og spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : DaddyOne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hakket magert oksekød
150 g.frossen spinat
1 løg
100 g.feta
50 g.hakkede valnødder
1-2 fedhvidløg
1 æg
 Evt.10-12 oliven, groft hakket
 Evt.1 hakket chili
 Evt.1 tsk. Garam Masala eller spidskommen
 
275 g.hvedemel
2 dl.mælk
20 g.gær
25 g.smør
 Salt
 
Opskrift:
Dej:
Smør smeltes i en gryde, og mælken tilsættes. Det afkøles lidt, og hældes i en skål sammen med smuldret gær og 1 tsk. salt. Når gæren er udrørt tilsættes melet, og der æltes godt. Dejen hæver 1-1½ time.

Fyld:
Kødet brunes på en pande eller en gryde sammen med knust chili og hvidløg. Finthakket løg og hakkede valnødder tilsættes, og det hele steges lidt indtil løgene bliver gennemsigtige. Væden presses fra den optøede spinat. Spinaten hakkes groft og puttes ned til kødet, og steger med et par minutter. Evt. tilsættes lidt garam masala eller spidskommen.

Pirogger:
Dejen deles i 8. Hver del rulles ud til cirkler på 15-20 cm i diameter. Dejen må ikke være for tyk. Et par skefulde kødfyld placeres i den ene side af dejcirklen, og der drysses med lidt hakket feta og evt. lidt oliven. Pensl kanten af dejcirklen med pisket æg, og fold dejen sammen henover fyldet. Kanten af piroggerne trykkes lidt med en gaffel.

Bagning:
Pensl piroggerne med æg, og bag dem 20-25 minutter på 180 grader til de er lysebrune.

Tips:

Man måske servere lidt salat til, men piroggerne kan sagtens spises alene.





karakterer:
Opskriften er vist 16466 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu