Filonebrød 02
Hovedingrediens : Mel - Durummel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : blikkenslageren Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud vandet (vandet skal være lidt koldere end lunkent max 25 grader) salt, durummel og hvedemel blandes sammen, og tilsættes lidt af gangen mens der æltes.
læg dejen i en ren skål, som er penslet med oliveolie. Dæk skålen med film og lad den hæve i køleskab i 8-12 timer. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Hvert stykke formes til et brød. ca 10x25 cm. Enderne snos så de bliver spidse. Læg brødene på en bageplade som er drysset med mel. Rids brødene med 3 skrå rids før de pensles med olie. Herefter dækkes brødene med film og efterhæver i 1½-2 timer ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Brødene sættes ind i en 220 grader varm ovn og oversprøjtes med vand fra en forstøver 8-10 gange. herefter dæmpes varmen til 180 grader og brødene bages færdig i 30-40 min. Tips: Brødene er fryseegnet, men skal fryses samme dag de er bagt. Efter optøning af brødene stænkes de med lidt vand og varmes i ovnen. |
|
Opskriften er vist 5379 gange,
og udskrevet 114 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne