Filonebrød 02

Filonebrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : blikkenslageren

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
10 g.gær
3 dl.vand
400 g.hvedemel
100 g.durummel
10 g.bordsalt
1 tsk.olivenolie
 
Opskrift:
Rør gæren ud vandet (vandet skal være lidt koldere end lunkent max 25 grader) salt, durummel og hvedemel blandes sammen, og tilsættes lidt af gangen mens der æltes.
læg dejen i en ren skål, som er penslet med oliveolie.
Dæk skålen med film og lad den hæve i køleskab i 8-12 timer.

Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Hvert stykke formes til et brød. ca 10x25 cm. Enderne snos så de bliver spidse.

Læg brødene på en bageplade som er drysset med mel. Rids brødene med 3 skrå rids før de pensles med olie. Herefter dækkes brødene med film og efterhæver i 1½-2 timer ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.

Brødene sættes ind i en 220 grader varm ovn og oversprøjtes med vand fra en forstøver 8-10 gange. herefter dæmpes varmen til 180 grader og brødene bages færdig i 30-40 min.

Tips:

Brødene er fryseegnet, men skal fryses samme dag de er bagt. Efter optøning af brødene stænkes de med lidt vand og varmes i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 5379 gange,
og udskrevet 114 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu