Citronkage med birkesfrø og mandelglasur
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt af : lillejuleaften Indsendt : Red : |
|
|
Kagedej:
Tænd ovnen på 180 c. Bland mel, sukker, bagepulver, salt og birkesfrø røres sammen i en skål. Tilsæt smør, citronskræl og 200 ml kærnemælk. Rør rundt i et par minutter til dejen er klumpfri og lysere i farven. Pisk æggehviderne og 75 ml kærnemælk sammen i en anden skål og kom det i dejen lidt ad gangen. Smør eller læg bagepapir i en skorstens-springform (omk. 20 cm) Del dejen i tre portioner og bag dem individuelt. Bag kagen i 25-30 min. til kagen er gylden. Citronsirup: Kom sukker, vand og citronsaft i en lille gryde. Bring mixturen i kog og rør til sukkeret er opløst. Tag en kagerne, vend den flade side op og smør siruppen på kagernes overflade imens de stadig er lidt lune. Kagerne skal være helt afkølet før glasuren kommes på. Mandelglasur: Rør ost og smør med en håndmixer. Kom flormelis gradvist i (ca. en fjerdedel ad gangen) og rør godt. Tilsæt mandelessens og rør i 3-4 min. til mixturen er let og fluffy. Spred glasuren over kagerne og læg dem lag på lag. Saml kagerne og spred resten af glasuren over hele kagen. |
|
Opskriften er vist 6219 gange,
og udskrevet 114 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne