Citronkage med birkesfrø og mandelglasur

Citronkage med birkesfrø og mandelglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : lillejuleaften

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kagedej:
360 g.hvedemel
300 g.fint sukker
4.5 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
3 spsk.birkesfrø
 Skrællen fra 1 stor citron
275 ml.kærnemælk
5 æggehvider
200 g.usaltet smør
 
 Citronsirup:
100 g.sukker
75 ml.vand
 Citronsaft
 
 Mandelglasur:
225 g.flødeost
200 g.usaltet smør
600 g.flormelis
1 spsk.mandelessens
 
 Birkesfrø og mandelflager til pynt
 
Opskrift:
Kagedej:
Tænd ovnen på 180 c.
Bland mel, sukker, bagepulver, salt og birkesfrø røres sammen i en skål.
Tilsæt smør, citronskræl og 200 ml kærnemælk.
Rør rundt i et par minutter til dejen er klumpfri og lysere i farven.
Pisk æggehviderne og 75 ml kærnemælk sammen i en anden skål og kom det i dejen lidt ad gangen.

Smør eller læg bagepapir i en skorstens-springform (omk. 20 cm)
Del dejen i tre portioner og bag dem individuelt.
Bag kagen i 25-30 min. til kagen er gylden.

Citronsirup:
Kom sukker, vand og citronsaft i en lille gryde.
Bring mixturen i kog og rør til sukkeret er opløst.
Tag en kagerne, vend den flade side op og smør siruppen på kagernes overflade imens de stadig er lidt lune.

Kagerne skal være helt afkølet før glasuren kommes på.

Mandelglasur:
Rør ost og smør med en håndmixer.
Kom flormelis gradvist i (ca. en fjerdedel ad gangen) og rør godt.
Tilsæt mandelessens og rør i 3-4 min. til mixturen er let og fluffy.

Spred glasuren over kagerne og læg dem lag på lag.
Saml kagerne og spred resten af glasuren over hele kagen.









karakterer:
Opskriften er vist 6215 gange,
og udskrevet 114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu