Jomfruhummer bisque med Pernodflødeskum
Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele Indsendt af : Blikkenslageren Indsendt : Red : |
|
|
BISQUE:
Tag Jomfruhummerne ud af skallerne. Den sorte tarmstreng på halerne skal fjernes. Alle skallerne samles i en skål. Halerne i en anden skål som dækkes med film og stilles på køl. Olien varmes op i en stor gryde. Skallerne kommes i og steges godt igennem. Knus dem med grydeskeen. Kom hvidløg, timian, paprika og karry på og lad det stege lidt med. Tilsæt tomatpure og brænd den lidt af i gryden. Nu tilsættes Pernod og der flamberes (sluk emhætten imens). Så kommes alle grøntsagerne på, rør herefter godt rundt i gryden og kom så vin og bouillon på. Skallerne skal være dækket, er de ikke det, så kom vand på for resten. Nu skal suppen koge i 25 min. efter nogle minutter skummes med en hulske. Når tiden er gået, slukkes blusset og suppen står yderligere 10 min og trækker, herefter sies suppen. Kom fløden ved og kog den roligt ind til den har en cremet konsistens, eller jævn med lidt maizena rørt op i lidt vand. Smag til med salt og peber. Halerne man tog fra i begyndelsen, serveres til, enten som de er eller steg dem ved høj varme i 1 min på panden i olie. server med en skefuld Pernodflødeskum på toppen og et godt brød til. PERNODFLØDESKUM: Fløde, Pernod og citron piskes sammen til en let skum, hvorefter dild vendes forsigtig i. Tips: REJEBISQUE: Laves som Jomfruhummerbisque, men hummerne erstattes af 1 kg hele koldtvandsrejer som ikke pilles, og lidt ekstra store pillede rejer til at garnere med. |
|
Opskriften er vist 8744 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne