Ægte risotto med champignon
Hovedingrediens : Svampe - Champignon Fryseegnet : er ikke fryseegnet Indsendt af : Marianne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Først stilles alle ingredienser an og gøres klar.
Løgene hakkes fint og hvidløgene endnu finere. Champignonerne skæres i kvarte. Hønsebouillonen gøres klar. Parmesanen rives. Hvidvin og ris måles op, så det også er klart. Så kan man begynde at lave retten. Tag en tykbundet gryde og smelt de 30 g. smør sammen med olivenolien. Nu svitses løgene til de er klare. Så tilsættes ris og hvidløg som også svitses et par minutter til alt fedtet er opslugt. Så tilsættes hvidvinen og salt lidt efter lidt mens der røres rundt. Så tilsættes bouillonen lidt efter lidt, mens der røres rundt. Tilsæt nu champignon og rør rundt nogen minutter. Tilsæt nu tomatpesto og rør rundt. Retten skal konstant røres i så den ikke brænder på. (Det er godt at være to første gang man prøver.) Til sidst tilsættes parmesan osten og det kolde smør og der røres rundt et par minutter og retten er nu klar til at servere. Den kan eventuelt lige stå og hvile et par minutter. Det tager ca en halv time at lave. Kan både spise alene med basilikum og revet parmesan oven på, men også som tilbehør til fx kyllingefile pakket ind i parmaskinke og gerne med tomatsalat til. Tips: Den skal helst være ret cremet og risene skal være bløde men der skal alligevel være lidt til tanden - al dente :) |
|
Opskriften er vist 49795 gange,
og udskrevet 756 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte Malthe - 2017-07-12 10:41:57 Den bedste risotto EVER. Jeg laver den ofte og den er altid populær... Natascha - 2013-04-26 08:47:47 DØDLÆKKER!! Serverer den ofte for venner og familie, med kylling og en lækker salat, og den vinder alles kærlighed! Kan anbefales:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne