Fødselsdagsboller 09
Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : Magnus Indsendt : Red : |
|
|
Smelt smør og tilsæt mælk. lad det blive lunt (ca 38 grader) opløs gæren heri.
Tilsæt sukker. pisk æggene let sammen og rør dem i. kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen helt perfekt. lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30 min. kom godt med mel eller lidt olie, på hænderne (dejen er stædig lidt blød og fedtet) og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. lad dem efterhæve ca. 40 min. mens ovnen forvarmes til 220 grader (varmluft 200 grader) pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen ca. 10-12 min. Tips: VIGTIGT Dejen skal være meget blød inden den hæver. Så bliver resultatet allerbedst |
|
Opskriften er vist 16739 gange,
og udskrevet 281 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Pernille - 2012-03-20 23:52:14 Til Nina. Hvor er jeg glad for at du sagde det om gæren. Mine første blev flade og ubagte indeni, men da jeg læste din kommentar prøvede jeg igen. Fantastiske boller jeg fik af det. Så lærte jeg også det i dag :) Nina M - 2012-01-14 10:46:40 Til Carsten: Måske væsken til gæren har været for varm, så gærcellerne er blevet ødelagt. Jeg har prøvet opskriften og fået nogle rigtigt dejlige boller. Nina M - 2012-01-14 10:45:27 Tilsæt salt og kardemomme, når gæren er opløst. Carsten - 2011-12-16 16:15:10 Hva' fanden er det for en dårlig opskrift. Har fuldt den til punkt og prikke, og jeg har fået nogle små, flade, kedelige boller, der slet ikke er færdigbagt inden i. Fuldstændig håbløst.. Mathilde Pedersen - 2011-10-26 14:45:39 I skriver ikke rigtig hvornår der skal kardemomme og salt i ?! Magnus - 2010-08-02 21:50:53 Undskyl man skal bruge Sammen pisket æg til pensling |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne