Vandbakkelser (grundopskrift)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : ikke frysegenet Indsendt af : TatianaA Indsendt : Red : |
|
|
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Skru ned til lille blus og hæld melet i, mens du rører energisk, til dejen slipper ske og gryde.
Tag straks gryden væk fra varmen og hæld dejen til afkøling i en skål. Når den er lunken, pisker du æggene sammen, tilsæt dem lidt efter lidt, mens du fortsætter med at røre kraftigt, til dejen er så lind, at den kan sprøjtes ud, men stadig så fast, at den holder faconen. Vær forsigtig med at tilsætte den sidste del af æggene; det er ikk sikkert, at det hele skal i. Læg bagepapiret på en plade og sprøjt dejen ud til runde eller aflange kager eller sæt den på i klatter ved hjælp af to skeer. Bag dem på midterste eller nederste rille i en 200 grader varm ovn (varmluft 175 grader) i ca. 20 min. Luk ikke ovndøren op det første kvarter! Det pludselige fald i temperaturen vil få vandbakkelserne til at falde sammen, og så er de uspiselige. Når de er færdigbagte og føltes lette og luftige, tager du dem ud og køler dem på en bagerist. Tips: Som fyld kan bruges flødecreme. Pynt evt. med chokoladeglasur, mandler og flødeskum. |
|
Opskriften er vist 10980 gange,
og udskrevet 359 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer sus juncker - 2011-02-26 13:46:32 hejsa en rigtig god opskrift, kun ros |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne