Rabarber fragilite
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på knapt 125 grader C. alm. ovn.
Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne stive med sukker og salt og vend kanel og nødder i. Smør et stykke bagepapir (Bagte fragilitébunde hænger så godt ved at selv bagepapir skal smøres for at de kan slippe.) Smør nødde-æggehvidemassen ud over bagepapiret i 1-1,5 cm tykkelse, eller smør den ud i små medalje-plamager, hvis desserten skal laves portionsvis (beregn 2 stk pr person, en top og en bund). Bag bundene til de er lysebrune, tørre og skrøbelige, når men rører ved dem. Det tager mindst 40 min. Sæt skaftet af en grydeske i klemme i ovnlågen så fugten kan slippe ud, mens bundene bager. Store bunde deles på midten, mens de er varme - ellers knækker de for let. Bundene kan bages i god tid og gemmes tørt i kagedåser eller plastikposer. Pisk fløden ret stiv, men ikke grynet og vend kompotten i. Læg bundene sammen med rabarberflødeskummet, drys med flormelis og server straks, hvis bundene stadig skal være sprøde. Rabarberkompot: Skyl og rens rabarberne - fjern den brune ‘sok’ forneden, men lad det u-formede lyserøde stykke sidde. Skær dem i stykker på 2-3 cm. Bring vand, sukker, citronskal og saft i kog i en stål- eller emaljegryde. Tilsæt rabarberstykkerne. Lad dem koge et par minutter, fisk dem op og smid citronskallen ud. Kog lagen ind til sirupskonsistens og hæld den tilbage over rabarberstykkerne. I stedet for citronsaft og -skal kan rabarberkompotten koges med en flækket vaniljestang. I modsætning til citronskallen skal dén ikke tages op men koge videre sammen med lagen. |
|
Opskriften er vist 20736 gange,
og udskrevet 276 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina.1965. - 2014-08-31 19:20:07 En meget lækker dessert. Ikke svær men lidt besværligt, kræver lidt tid men er super lækker:-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne