Langtidshævede morgenboller 02
Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : Annica Indsendt : |
|
|
Tidsplan lav dejen aftenen før, og bag bollerne næste morgen, så de kan serveres lune og sprøde.
Smuldr gæren ud i det kolde vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst, og tilsæt salt. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen ikke klistrer til bordet mere - den skal æltes ca. 200 gange. læg den i køleskabet i 12-15 timer. Næste morgen: Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den igennem et par gange. Tril dejen til to pølser, og del dem i otte stykker hver. Tril dem til boller, sæt dem på en bageplade, med pagepapir, og lad dem hæve 30 min. Tænd ovnen på 225 grader. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget, og drys evt. med sesamfrø, mel eller birkes. Stil bagepladerne i midten af ovnen. Bag bollerne ca. 15. min Tag en ud - brug grydelapper. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden af bollen - så er den færdigbagt. Lad bollerne køle af på en bagerist |
|
Opskriften er vist 11379 gange,
og udskrevet 187 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne