Chokolademousse 10

Chokolademousse 10, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Annica

Indsendt :      Red :
Chokolademousse 10, billede 4 Chokolademousse 10, billede 1 Chokolademousse 10, billede 2 Chokolademousse 10, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 tsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
6 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Smelt chokolade i vandbad:
Sæt en gryde over med vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en lille skål. Sæt skålen forsigtigt ned i gryden med det kogende vand. Det kaldes et vandbad. Sluk for blusset, og lad chokoladen smelte. Tag skålen fra varmen. Lad chokoladen køle lidt af, til chokoladen er tyktflydende.

Rør æggeblommer og evt. fintrevet appelsinskal i den smeltede chokolade.

Pisk æggehviderne stive med sukkeret i en skål.

Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.

Vend forsigtigt de stive æggehvider i chokolademassen med en dejskraber. Vend derefter flødeskummet i til chokolademoussen er ensfarvet og jævn.

Hæld chokolademoussen i portionsglas, og lad moussen stivne i køleskabet mindst 1 time. Pynt evt med flødeskum og hakket chokolade.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse

karakterer:
Opskriften er vist 117234 gange,
og udskrevet 2509 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9686 (2306 kcal)
KJ pr. Pers. 2421 (576 kcal)
Vægt ialt 745 gram
Vægt pr. Pers. 186 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 23.3 gram
Kulhydrat 19.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-03 16:37:44
God og nem opskrift, kan varmt anbefale. Men den bliver dog meget lys hvis i vil have en mørk så skal i nok putte 70% chokolade i.

  -   2012-10-05 15:19:41
Til dig der spørger om der skal husblads i: Nej. Du skal bare sørge for, at når du vender æggehvider og flødeslum i, skal du gøre det forsigtigt med en dejskraber. Hvis du fx. pisker det sammen, så mister man luftheden som æggehviderne ellers giver til moussen, og så kan den godt blive ret flad og flydende.

  -   2012-07-06 15:50:07
Skulle der ikke have stået PISK æggeblommerne med sukker inden de vendes i chokomassen?

  -   2012-06-13 22:22:38
jeg syndes faktis at den der opskrift på chokolademousse er den bedste opskrift og smager ret godt og jeg giver daniel ret den skal have 1-2spk sukker men ellers rigtig rigtig god

  -   2012-03-22 14:42:46
har i ikke med husblads, fordi jeg prøvede, denne her og det blev ikke stiv?

  -   2012-03-09 16:41:04
Jeg vil give Daniel ret. Æggeblommerne skal piskes med 2-3 spsk. flormelis. Så bliver den meget bedre. :-)

  -   2011-11-03 15:51:05
Opskriften er temmelig god men opgradere den lige lidt så den er perfekt brug 1-2 SPK Sukker i stedet og brug gerne 1 SPK Appelsin hvis ikke mere.. EFter smag. Ellers tak for hyggen;)