Rødvinsbraiseret oksekød

Rødvinsbraiseret oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke

Indsendt af : jeschr

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 spsk.ekstra jomfru olivenolie
3 hakkede gulerødder
3 hakkede løg
3 stilkebladselleri hakkede
1 mellemstor kvist salvie
3-4 laurbærblade
3 fedhvidløg pillede
1 kg.braiserings oksekød i et stykke(tyksteg osv) krydret med salt og peber
1 flaskerødvin(barbera) brug en vin der også er god at drikke
1 l.oksekøds bouillon
 
Opskrift:
1. Varm olivenolien i et stor flammesikret fad. Blødgør grøntsagerne i olivenolie over svag varme med laurbærblade, salvie og hvidløgsfed. Lad det ikke brune, langtidstilberedning.

2. Når de er blødet op, tilsættes oksekød, varmen øges for at forsegle kødet.

3. Tilsæt vinen og lad den koge ind og til ¾. Vend kødet undervejs

4. Efter nedsættelsen tilføjes bouillon og bringes til småkogning. Dæk til med et tætsiddende låg og lad det simre forsigtigt i 2-2 ½ time eller indtil den er helt mør.

5. Fjern oksekød fra gryde. Brug en hullet ske og wrap i folie for at holde varmen. Øg varmen i gryden og lad saucen koge ind til det halve.

6. Fjern salvie og laurbærblade, blødgør saucen indtil den er dejlig blød. Smag til med salt og peber.

7. Skær oksekødet ud og fordel saucen over kødet.

Tips:

Godt tilbehør: Kartoffelmos, polenta, grønne bønner, ovnkartoffeler.





karakterer:
Opskriften er vist 15913 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-29 10:40:40
Den her opskrift kan klart anbefales :) Serverede den til en paraften med rosmarinkartofler lavet i ovnen. Mums! Den er super nem og super lækker. Vi fik masser af respekt :D hehe