And i sur-sød sauce (Anitra in agrodolce)
Hovedingrediens : And - And hel Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Pele Indsendt : Red : |
|
|
Skær løgene i meget tynde skiver og kog dem klare i det varme smør el. fedt. Anden krydres med salt og peber, vendes i mel og brunes sammen med løgene. Tilsæt de stødte nelliker. Når anden er pænt brun, hældes den varme bouillon el. vand ved den, der lægges låg på gryden, og den koges småt i 2-3 timer. Vend anden en gang imellem, så den bliver jævnt mør.
Når den er færdig, tages den op af gryden og holdes varm i ovnen. Hæld så meget som muligt af fedtet fra saucen, kom den hakkede mynte i den. Sukkeret er i forvejen karamelliseret – det vil sige smeltet på panden med lidt vand, indtil det er mørkebrunt. Det røres ind i saucen og vineddiken tilsættes. Smag eventuelt saucen yderligere til og server den for sig selv, så snart de har nået en tyk sirupsagtig konsistens. Tips: Denne ret er også udmærket kold. I stedet for at hælde fedtet fra, før mynten, sukkeret og eddiken tilsættes, laves saucen som angivet og fedtet fjernes – det bliver meget velsmagende – når saucen er kold. |
|
Opskriften er vist 15039 gange,
og udskrevet 191 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Tina - 2014-12-22 17:11:21 Rigtig lækker tak |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne