Molokhia
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : Red : |
|
|
Tag en hel kylling frem, du kan også gøre det med kyllingelår og bryst. Kyllingen renser du og hvis det er en hel kylling skærer du den i mindre stykker, så tager du en gryde, (en det kan rumme kyllingen) i den gryde tilsætter su meget lidt olivenolie og steger kyllingen kort, ikke så den er helt stegt men bare til den ikke er rå udenpå.
Så koger du vand og hælder vandet i gryden hvor kyllingen er der skal bare vand nok til at den lige dækker kyllingen, og lader den koge, så fjerner du det skidt der kommer ud, også tilsætter du salt, et halvt løg skåret i 4 stykker og kvart delen af en citron, der skal helst ikke være for meget saft i citronen ned i den kogende kyllingevand. Og så lader du det koge lidt videre. Molokhia køber du frosset hos arabiske supermarkeder, du kan ikke få den frisk om vinteren, koriander skal du også bruge, det kan du også købe frisk hos arabiske butikker det ligner lidt persille den har mindre blade du kan også købe dem i pulver form i danske supermarkeder. Du tager 5-10 hvidløg og presser dem i en stegepande med olivenolie og steger den indtil de blive lidt gyldne, så putter du 1 1/2 tsk. koriander og steger det med hvidløgne indtil hvidløgne er helt gyldne. Så vender du tilbage til kyllingevandet, du siver kyllingen ud så der kun er vandet i gryden og i vandet tilsætter du så molokhia lad det varmes med vandet, det vigtig at de ikke koger. Så tilsætter du kyllingen som du har revet fra knoglerne, der skal ikke hele kyllingelår eller bryst ned til molokhia. Og når det er gjort tilsætter du hvidløg og koriander blandingen til molokhia og lader det blandes i 5-10 minutter. |
|
Opskriften er vist 20063 gange,
og udskrevet 217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2018-03-04 13:22:11 Molokhia hedder på latin "Corchorus olitorius", og planten hedder i Danmark "Almindelig Jute" I radio programmet "SERVICE MED WASSIM HALLAL" fra den 3. marts 2018, på Radio24syv, fortæller Wassim sidst i programmet at det er hans favorit ret fra det libanesiske køkken. lol - 2015-05-07 15:48:49 Jeg vil sige spinat. Det smager endda endnu bedre end spinat, men vær lige varsom med brug af vand. Der skal ikke bruges særlig meget af kyllinge vandet til selve retten! Og husk at gennemkoge kyllingen inden du fortsætter Lou - 2015-02-27 13:03:09 Hvordan smager molokhia? Jeg forestiller mig spinat eller grønkål... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne