Knækbrød (Fedtfattig)

Knækbrød (Fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 36 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Postgården Reersø

Indsendt :      Red :
Knækbrød (Fedtfattig), billede 4 Knækbrød (Fedtfattig), billede 1 Knækbrød (Fedtfattig), billede 2 Knækbrød (Fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
De tørre ting og margarinen smuldres med let hånd, derefter hældes væsken(vand) i.
Dejen samles og æltes til den er ensartet og glat.

Dejen udrulles tyndt på bagepladen, skæres i stykker der er 6 cm. brede og 10 cm. lange.
Prikkes og bages lysebrune ved 200 grader C. alm. ovn i ovnen 10-15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 156000 gange,
og udskrevet 2801 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9054 (2155 kcal)
KJ pr. stk. 251 (59 kcal)
Vægt ialt 832 gram
Vægt pr. stk. 23 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1088 KJ (259 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 49.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-08 13:59:51
Endelig en dej, der fungerer, så man kan lave de sjove småkageting, og alligevel give det med i madpakken. Jeg rullede dem temmelig tykt ud og gave dem så også nærmere 15 end 10 minutter i ovnen. Til gengæld kunne jeg stikke dem ud og bruge et sjovt småkagestempel på dem, så mine børn kan få knasende Harry Potter-rugkiks med i skole. Næste gang jeg laver dem, vil jeg putte lidt ekstra smag i... en teskefuld salt mere, eller måske stødt kommen. Det er jo meningen at de sjove kiks, jeg laver af dejen, skal spises uden pålæg.

  -   2011-09-25 15:00:57
Det er ikke til at opdrive Hjortetaksalt nogen steder. Kan man bruge bagepulver i stedet, eller noget andet?

  -   2011-03-10 16:35:35
Udelad margarine, så kan man kalde dem fedtfattige.

  -   2011-03-06 16:23:22
Har lige bagt efter opskriften, tilføjede dog nogle revne gulerødder, squash og æbler. De smager fantastisk og er lette at lave.

  -   2009-12-23 12:32:23
Jeg har ikke noget rugmel men kan man bruge fulkorns hvedemel? :)

  -   2008-04-15 10:04:06
De smager perfekte !!!! jeg vil sige til dem der vil bage de her knækbrød tager i ikke meget fejl !

  -   2007-07-30 10:00:48
Skal lige til at bage dem. De lyder lækre (:

  -   2007-01-29 15:41:57
jeg havde ikke rugmel så jeg brugte 4 dl speltkerner og 4 dl hvedemel