Æblekompot med sprød kaneltop

Æblekompot med sprød kaneltop, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 store skrællede æbler eller ca 500 g.
0.5 dl.koncentreret hyldeblomstsaft
1 skt.friskrevet ingefær
2 spsk.rørsukker
 
 Sprød kaneltop:
125 g.rasp
1 spsk.smør
1 spsk.rørsukker
1 tsk.kanel
 
Opskrift:
Skær æblerne i grove stykker og kom dem i en gryde med hyldeblomstsaft, ingefær og rørsukker. Damp æblerne møre ved svag-middel varme, og rør i dem en gang i mellem.

Rist raspen på en pande med smørret til det er gyldent og sprødt. Rør sukker og kanel i raspen til sidst.

Afkøl æblerne.
Anret æblerne i glas eller skåle og kom den sprøde kanel top øverst.

Tips:

Supper lækker og lidt sundere alternativ til dessert. Hvis man vil gøre desserten ekstra lækker kan man servere den med flødeskum eller cremefraiche til. Du kan også bruge æblejuice hvis du ikke har hyldeblomstsaft. Held og Lykke! :-)





karakterer:
Opskriften er vist 4381 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu