Bøf wellington med hakket oksekød
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Plet Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovnen til 180 grader. Pil løg og hvidløg. Skræl kartoffel og gulerod og børst svampene. Skær bladselleri stilken, svampene og de øvrige grøntsager i nogenlunde lige store terninger. Kom det hele i en stor sauterpande og sæt den over ved svag til jævn varme med lidt olivenolie.
Nip rosmarinnålene af stilkene, kassér stilkene, hak nålene fint og kom dem i panden. Svits det hele under omrøring i ca 8 min, eller til de er bløde og har fået lidt farve. Tilsæt de frosne ærter og lad dem simre med 1-2 min. Hæld Grøntsagsblandingen i en skål og lad den køle helt af. Slå ægget ud i en lille skål og pisk det let sammen. Rør det hakkede kød i grøntsagsblandingen sammen med et godt drys salt og peber samt halvdelen af det sammenpiskede æg. Mas og mos farsen, til den har en nogenlunde jævn konsistens. Tag butterdejen ud af fryseren 10 min før den skal rulles ud. Drys bord og kagerulle med hvedemel. Rul dejen ud og del hver rulle i 3 stykker så der bliver 6 stykker ialt. Fordel farsen på de 6 stykker. Pensl kanterne med lidt af det piskede æg og luk hver stykke dej sammen så de 4 spidser lukkes ind mod midten. Stykkerne skal nærmest ligne en konvolut. Sørg for at farsen er lukket helt inde. Pensl hver stykke med resten af ægget. Hvis der ikke er æg nok, kan resten røres op med lidt mælk. Sæt brødene i ovnen og bag dem ca. 1 time til dejen er gyldenbrun. Tips: Kan evt serveres med flødestuvede kartofler eller pommesfrites og whiskysovs. |
|
Opskriften er vist 33702 gange,
og udskrevet 441 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne