Spelt Vaniljekranse
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sigt mel, hjortetaksalt og salt ned i en stor røreskål.
Hak smørret i med en skarp kniv. Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse. Vaniljestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. De blandes med sukkeret, som derefter kommes i skålen med mel og smør. Gem selve vaniljestangen til at lægge i kagedåsen det giver ekstra aroma af vanilje. Mandlerne hakkes fint med en kniv eller i en persillekværn. Også de blandes i melmassen. Dejen samles med et æg. Ælt til den får en konsistens som marcipan. Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm. Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade. Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn 225 grader C. alm. ovn i 6-8 min, til de er gyldne. Afkøles på rist, lægges i kagedåse med en flækket vaniljestang uden korn. Tips: 1 portion giver ca. 150 stk. |
|
Opskriften er vist 12604 gange,
og udskrevet 260 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne