De bedste knækbrød

De bedste knækbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 35 Stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Ellen

Indsendt :      Red :
De bedste knækbrød, billede 4 De bedste knækbrød, billede 1 De bedste knækbrød, billede 2 De bedste knækbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Grønne græskarkerner 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
3.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland de tørre indgredienser i en skål. Rør olie og vand heri, så dejen bliver til en tyk "grød".

Halvdelen lægges på et bagepapier, og et nyt stykke bagepapier lægges ovenpå.
Rul "grøden" ud med en kagerulle til et stort flat knækbrød.

Fjern det øverste bagepapier.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rids i knækbrødet med en dejspade/kniv, så der bliver en masse stykker (vær bare kreativ - men del så i får lige mange)

tag den anden halvdel og lav på samme måde knækbrød heraf.

bages ca. 15 min. i varmluft ovn

Tips:

Man kan også bruge andre frø og kerner.





Beskrivelse:

Hjemmelavet tynde knækbrød opskrift

Her får du opskriften på lækre sprøde knækbrød, som kan nydes præcis som de er eller med din favoritsmørelse såsom smør, ost, hønsesalat eller tunsalat. Faktisk er der næsten ingen grænser for, hvad du kan komme ovenpå, så det er bare med at bruge din fantasi.

Denne opskrift på knækbrød med kerner er hurtig at bikse sammen, og så skal den kun have et kvarter i ovnen. Du kan med fordel lave en stor portion hver søndag, så har du til en nem snack i hverdagen. Nyd knækbrødet på farten, i madpakken eller som mellemmåltid når du kommer hjem fra arbejde eller skole. De er også perfekte til ungerne, da knækbrødene indeholder mange forskellige nærende kerner, som de måske ikke får spist i det daglige, når de blot “står alene”.

Ligger du inde med rester af forskellige kerner, er det oplagt at tilsætte dem i dejen. Ta’ gerne ungerne med i køkkenet. Denne opskrift på nemme knækbrød er oplagt for små børnehænder. Alt efter barnets alder skal du måske hjælpe til med at lægge dejen mellem to stykker bagepapir, hvorefter barnet kan rulle dejen ud med en kagerulle.

Opbevaring af knækbrød

Hjemmebagt knækbrød bør opbevares i en lufttæt beholder for at holde sig frisk. Faktisk kan de holde sig friske i op til flere uger, hvis de ikke når at blive spist inden.

Kalorier i knækbrød

Disse hjemmebagte knækbrød med kerner indeholder 314 kcal pr. 100 gram. Denne variant af hjemmelavet knækbrød er lavet med hvedemel, men du kan sagtens eksperimentere med andre meltyper f.eks. fuldkornsmel eller grahamsmel.

FAQ

Er knækbrød sundt?

Om knækbrød er sundt, kommer an på, hvilke ingredienser der er tilsat. Er det lavet på fuldkornsmel og tilsat forskellige kerner, kan knækbrød godt indgå som en del af en sund og varieret kost.

karakterer:
Opskriften er vist 784483 gange,
og udskrevet 12786 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (361 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9710 (2312 kcal)
KJ pr. Stk. 277 (66 kcal)
Vægt ialt 734 gram
Vægt pr. Stk. 20 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1322 KJ (314 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 30.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-11 14:39:33
Jeg putter salt på dejen i stedet for i dejen. Det er ikke alle der vil have salt. Fungerer fint

  -   2022-01-27 12:35:12
Det er bare verdens bedste knækbrød 😊👍

  -   2021-04-30 11:54:19
Bedste knækbrød, jeg laver lidt om på olie og vand forhold. Jeg bruger 1 dl olie og 2 dl vand og bagetid 20-25 min

  -   2021-04-29 13:11:56
Hvedemelen kan erstattes med grahamsmel For mere mættende knækbrød :p

  -   2021-03-05 20:53:30
Fuldstændig klistret dej som måtte kasseres

  -   2021-02-18 16:26:05
Da jeg rullede den første portion mellem bagepapierne, klistrede den meget, hvorefter jeg prøvede med lidt mel i det øverste bagepapir, og dette hjalp meget. Knækbrødet smager godt.

  -   2021-01-19 13:43:33
Lidt mere salt og ca. 5 min. mere bagetid. Havde ikke alle ingredienser men improvisere lidt i stedet. Knaser dejligt.

  -   2020-12-07 11:27:48
Brug film, og glat dejen udgå bagepladen,det er men!

  -   2020-03-17 11:18:27
Rigtig god opskrift - jeg kommer 2dl solsikke og græskarkerner i - i stedet for 1 dl. Det fungerer fint. Bagetid dog 20 - 25 min

  -   2019-10-30 11:24:17
Læg et fugtigt klæde på bordet, derefter bagepapir, dej, bagepapir. . Rul ud. Du kan med fordel skære/ presse med en stor kniv knækbrødet i passende firkanter. Fjern papir og bag.

  -   2019-04-26 14:50:08
Jeg er 12 år og elsker at bage, disse knækbrød er fantastiske. Hampefrø i stedet for græskarkærner er eminent

  -   2019-04-09 11:50:06
Helt perfekte! Gav dem 18 min. Sprøde og lækre!

  -   2019-02-17 13:00:05
Jeg har bagt dem mange gange nu, og de er virkelig lækre. De skal dog have mere end 15 minutter i ovnen hvis de skal blive sprøde. Jeg tilsætter lidt spidskommen, det giver en dejlig smag (hvis man ellers kan lide det :-))

  -   2018-04-25 17:40:00
Katastrofe knækbrød😫. Blege og seje og kedelige. Forslag 2 tsk salt i stedet for1, og 2 dl vand og 1,25 dl olie i stedet for 2,5 vand og 0,5 olie😜.

  -   2018-02-11 08:58:59
Mega lækre knækbrød, men 15 min i ovnen holder ikke, man kan skifte frø ud efter eget valg, 500 gram blandet frø så fungere det fint her

  -   2017-10-16 19:56:24
Tip: det giver en ekstra god smag hvis man brænder/steger frøene på panden inden de blandes i dejen - og dejen er nemmere at rulle ud når frøene er varme.

  -   2017-08-31 22:03:02
Smager dejligt og børnene elsker det 😍

  -   2017-04-26 21:26:43
Jeg har blandet fint revet gulerod i, rigtig godt og børnene elsker dem. Godt til madpakker...

  -   2017-03-20 18:52:07
Jeg kommer lidt mere bagepulver i. Og nogle af dem med Birges ovenpå. Det er et hit her i familien :-)

  -   2017-02-11 11:17:27
Jeg elsker denne opskrift. Jeg havde en grahamsmels- hvedemelsblandning til overs fra et andet tidspunkt, så jeg tog bare de angivet 3,5 dl. mel fra den skål. De blev perfekte😊😉 Jeg har også bagt den før med 2 dl. havregryn hvis jeg ikke lige havde græskarkerner. Det gør absolut ingenting

  -   2016-11-19 12:44:58
De er fantastisk gode, og vil man have lidt ekstra godt, kan man med fordel putte lidt hakket mørk chokolade i- så er den ultimative kiks i hus ;)

  -   2016-08-21 16:58:44
Hørfrø er ikke mindre sunde end chiafrø

  -   2016-03-28 14:44:20
Prøv med chiafrø i stedet for hørfrø - det er så lækkert og chiafrø er sunde 😊

  -   2015-09-12 17:13:24
Jeg er en pige på 12 og har prøvet og lave dem før med min moster, det gik meget godt😌 nu idag hvor jeg SELV prøvede og lave dem uden hjælp HIK det 100% perfekt. Jeg syntes det er som at købe noget knækbrød i supermarked … så en stor stor guld stjerne til denne opskrift

  -   2015-09-10 11:56:58
Der var kun til en bradepande

  -   2015-09-08 19:51:41
Der var kun til en bradepande

  -   2015-03-13 10:51:19
Hvor meget skal ovnen stå på?

  -   2015-01-23 20:36:51
Første gang jeg bagte dem fik jeg ikke dejen rullet tyndt nok ud, og desuden skulle de have haft længere tid i ovnen. Resultatet blev noget gummiagtigt, som ikke kunne reddes med en ekstra tur i ovnen, men smagen var kanon, så prøver da igen. Vil tro at de der har en ældre og ikke fancy ovn, skal lægge ekstra tid til

  -   2015-01-22 21:36:49
Knækbrødene skal ikke bages med papir ovenpå. De er helt fantastiske og kan sagtens erstatte småkager, som er en hel del federe.

  -   2014-12-03 20:24:52
1-2 tsk flagesalt - smag på dejen, så kan man altid putte mere salt i. Jeg tager altid det øverst lag bagepapir af, da jeg gerne vil have dem let gyldne. I min ovn skal de bages ca 5 min længere.

  -   2014-10-29 20:51:50
Hvor mange grader skal ovnen stå på?

  -   2014-09-21 16:36:29
Mine knækbrød hang fast i bagepapiret efter de var færdig bagte. Jeg vender derfor bagepapiret om når jeg har færdig rullet dejen så det er, det nederste bagepapir jeg smider væk. Så hænger de ikke fast mere.

  -   2014-08-01 23:28:16
Nu har jeg lavet dem nogle gange, og jeg har ændret lidt på opskriften, da de ikke blev helt gode i starten. Det gør de til gengæld nu! Smager fantastisk. Her er rettelserne: Der skal ca. 3 tsk. salt i, for at de smager af noget. Der skal somme tider ½ dl. mere mel i (hvorfor mel altid bør angives ved vægt, ikke volumen). De skal bages i 20-25 minutter, for at de ikke bliver bløde. Hold øje med dem, og tag dem ud når de føles rigtige. Man kan med fordel udskifte 1-2 dl. af melet med fuldkorn, graham, rug eller andet groft mel.

  -   2014-07-24 00:10:09
I STEDET FOR HØRFRØ KOM JEG SORT KINUAFRØ I OG I STEDET FOR GRØNNE GRÆSKERKERNER BLEV DET KNÆKKEDE RUGKERNER, SÅ SPRØDT OG LÆKKERT

  -   2014-06-08 21:58:30
Jeg blender ca. 1 dk. Nødder eller mandler og kommer i dejen. Det er rigtig lækkert.

  -   2014-06-01 20:28:17
Hos mig fungerer de bare ikke. Bløde og kedelige.

  -   2014-03-01 18:51:29
Kan man lave dem med femkornsblanding? Altså bytte de 4 dl frø og kerner ud med femkornsblanding. Jeg har virkelig meget femkornsblanding der skal bruges ;oD

  -   2014-01-18 12:28:16
Gode er de men der skal helt klart mere salt i.

  -   2013-10-04 17:42:17
De er bare super lækker,kan jo spises morgen ,middag,og aften Har lavet dem et par gange.

  -   2013-06-15 10:15:33
Super lækrere knækbrød mine børn elsker dem.. jeg blender dog solsikkekerner og græskarkerner da jeg har en pige på 9 mdr og syntes så at de store kerner er for store.

  -   2013-04-01 14:01:00
De er virkelig fantastiske, jeg brugte kun de fedtfattige typer kerner og de blev rigtig gode. Men de hænger fast i bagepapiret, så vil anbefale man bruger genanvendeligt bagepapiret.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her