Flæskestegssovs

Flæskestegssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Flæskestegssovs, billede 4 Flæskestegssovs, billede 1 Flæskestegssovs, billede 2 Flæskestegssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.stegesky
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 kulør
 
Opskrift:
Smørret smeltes, hvedemelet tilsættes og ristes let inden skyen tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Saucen koges godt igennem. Tilsæt piskefløden og kog op igen

Smages til med salt og peber, farves med kulør.

Tips:

Spæd stegeskyen op med vand til den ænskede mængde, evt. kog bradepanden af med vand eller vand fra kartoflerne.





Beskrivelse:

Flæskestegssovs opskrift

Det har siden 1700-tallet været udbredt at lave sovs til middagsmaden. Fremgangsmåden har dog ændret sig over tid, og i dag er det ikke kompliceret at lave en god sovs.

De fleste nyder en god omgang flæskesteg med dampende varme kartofler og brun flæskestegssovs. Det er ikke særlig svært at lave sin egen opbagte flæskestegssovs, og så snart du har stegesky fra flæskestegen, har du den mest fantastiske smagsgiver. Den rette brun sovs har en konsistens, der ligger lige mellem tyk og flydende - og når først du har lavet sovsen nogle gange, finder du hurtigt den rette balance.

Hvis aftensmaden ikke står på flæskesteg, er det stadig muligt at lave en god hjemmelavet brun sovs. I stedet for sky fra stegen kan du anvende en bouillonterning af høj kvalitet. Vælger du at servere eksempelvis hakkebøf eller medister, er brun sovsen næsten en obligatorisk følgesvend, og her kan en sovs lavet på en bouillonterning været et udmærket alternativ.

FAQ

Hvordan laver man flæskestegssovs?

Start med at smelte smørret hvorefter mel tilsættes. Rør rundt og tilsæt lidt efter lidt stegeskyen, mens sovsen koges op. Tilsæt piskefløde og lad det koge videre. Til slut smages sovsen til med salt og peber, og der tilsættes kulør for at få den flotte brune farve.

karakterer:
Opskriften er vist 55148 gange,
og udskrevet 356 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu