Hjemmelavet islagkage med nøddebund

Hjemmelavet islagkage med nøddebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Maria

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Nøddebund:
2 æg
125 g.sukker
150 g.hasselnødder
 
 Is:
6 pastiuseret æggehvider
6 pastiuseret æggeblommer
3 dl.fløde
150 g.flormelis
100-200 g.chokolade alt efter hvor stor en chokolade mund man er
 
Opskrift:
Nøddebund:
Blend hasselnødder i en minihakker til mel. hæld derefter i en skål, tilsæt 2 æg og sukker. rør det hele sammen til en rugbrøds lignende dej.

smør en springform, og hæld dejen deri.

Bunden bages ved 170 grader nederst i ovnen i 25-40 min den skal være mørke brun. når kagen er færdigbagt skal bunden løsnes og ligges på bagepapir til den er kold. derefter lægges den i formen igen, til ismassen hældes ovenpå og fryses.

IS:
Pisk æggeblommerne stive i en skål med flormelis. Pisk i en anden skål æggehviderne. pisk i en tredje skål fløden stiv som flødeskum.

Derefter blander man æggehviderne op i æggeblomme massen, og røre forsigtigt rundt med en dejskraber. Derefter bland flødeskummen i til sidst og vend forsigtigt. tilsæt 3 tsk. vaniljesukker, hakket chokolade og 50 gram hasselnødder halvdelen blandes i is massen, resten til pynt oven på, og eventuelt krymmel også når massen er lagt i springformen. frys derefter isen 5-7 timer.

Serveres med kaffe til.

Tips:

Denne dessert kan varmt anbefales. dejlig nem at lave, og kræver ikke det store arbejde. god fornøjelse.





karakterer:
Opskriften er vist 25904 gange,
og udskrevet 558 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu