Dampet hellefisk på rodfrugtbund

Dampet hellefisk på rodfrugtbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dampet hellefisk på rodfrugtbund, billede 4 Dampet hellefisk på rodfrugtbund, billede 1 Dampet hellefisk på rodfrugtbund, billede 2 Dampet hellefisk på rodfrugtbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hellefiskfilet uden skind
2 Lime
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
200 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Limesauce:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
800 gram Små kartofler pillet vægt
   
  Pynt:
Kørvel, frisk
   
Opskrift:
Grønsagerne renses og skæres i pæne stykker og blancheres. Sauteres gyldne i smør.

Hellefisken krydres med salt, peber, reven limeskal samt lidt saft, dampes i ovnen med stanniol over ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Hæld væden fra fadet i en lille gryde sammen med piskefløden og kog ned til passende konsistens.

Grønsagerne lægges i bunden af et fad, oven på anrettes den dampede hellefisk, drysset med lidt kørvel, server Cremet limesauce til samt små pillekartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 56741 gange,
og udskrevet 1654 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13020 (3100 kcal)
KJ pr. Pers. 3255 (775 kcal)
Vægt ialt 2275 gram
Vægt pr. Pers. 568 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 572 KJ (136 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg elsker hellefisk og glæder mig til at prøve opskriften