Boller 15

Boller 15, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
50 g.gær
1 æg
25 g.plantemargarine
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
450 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smelt margarinen
Rør margarinen i mælken
Tilsæt ægget
Rør gæren i blandingen-rør til gæren er opløst
Tilsæt salt og sukker
Rør det hele
Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør godt
Tilsæt mel lidt efter lidt, slut med at ælte dejen i hænderne
tilsæt mere mel og ælt indtil dejen er glat og blank
Stil dejen til hævning 30 minutter
Ælt dejen igennem-tilsæt eventuelt lidt mere mel
Form ca. 12 boller af dejen
Sæt bollerne på bagepapir på plade og lad dem hæve 15 min.
Pensel bollerne med sammenpisket æg
Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 12420 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-14 11:41:31
Lidt kardemomme gør altid godt i en bolledej som denne. Prøv selv. Tilføj ca en tsk kardemomme, det er godt.

  -   2011-03-26 00:08:58
En rigtig god opskrift. Jeg har lavet lidt om på den. Hvis man putter gæret i før æget kan man beder se om gæren bliver rørt helt ud i mælken som jeg har lunet til ca 37 grader. Det er heller ikke nødvendigt at lade dejen hæve 30 min inden man ruller bollerne. Hvis man ruller bollerne med det samme og lader dem hæve i 30 min i stedet for 15 min får man også et rigtig godt resultat.