Lammekølle 03
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt af : juja Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg lammekøllen på en bradepande og krydr med salt og peber. Hæld halvanden liter af bouillonon på.
Hak løg og hvidløg og steg dem over svag varme på en pande med lidt salt og peber. Hvidløgene tåler ikke for megen varme, de bliver bitre. Kom rødvinen på med en anelse soya og kog ned til vinen er tyk og næsten væk. Hæld så lidt af bouillonen på panden og og kom det hele i bradepanden med køllen. Steg køllen 2 timer ved 180 grader C alm. ovn. Tag den ud og lad den hvile mens du laver sovsen. Kom lammeskyen i en kasserolle og kog ned til ca halvdelen er tilbage. Kom fløde på og lad fløden koge et par minutter ved svag varme. Smag til med salt, peber og soya og jævn sovsen med maizena, eller med lammefedt rørt op med mel. Kogte kartofler og grøntsager til |
|
Opskriften er vist 23511 gange,
og udskrevet 347 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2014-03-16 15:03:51 På billedet har vi stegt lammekøllen 3 timer da 2 timer ville give en rimlig rød lammekølle, vægten var 2300 gram |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne