Lækre, sunde klidkiks

Lækre, sunde klidkiks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Kiks

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.havreklid/hvedeklid
200 g.groft rugmel
1 spsk.salt
 
 Vand til dejen er lind (ca. 5 dl. tror jeg)
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 gr. med ca. 3 ovnplader i.

Bland mel, klid, vand og salt i en skål til dejen er lind og ret klistret. Bland til du kan rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, tag så det øverste lag bagepapir af og læg til side. Dejen skal gerne være ca. 4-5 mm tyk når den er færdigrullet. Gør ligesådan med resten af dejen.

Skær nu med en almindelig smørekniv (gerne lidt bred) dejen ud til kiks, ca. 10x10 cm eller efter behag.
Drys med salt, kanel, solsikkekerner, hvad du vil.

Sæt de tre stykker bagepapir med dej ind i ovnen på de varme plader. De skal have ca. 20 min, indtil du syens de har fået lidt for meget - så kan de nemlig knække som kiks.

Køler af på rist.

Tips:

Det her er er Klidkiks Natural, som man køber dem hos FiberMesteren, bare meget billigere og lækrere. De er en hovedbestanddel i Pernille Ålunds kur '10 kilo på 10 uger', men er sunde for alle, lige meget om man er på kur eller ej. Man kan smide alt muligt i dem - prøv med solsikkekerner, mandler, havregryn - for at afveksle smagen. Hvis de er drysset med kanel, smager de vildt godt med tynde skiver æble på. Naturel med makrel i tomat, banan, ost - whatever you like. Alt det du godt kan lide på brød.





karakterer:
Opskriften er vist 27450 gange,
og udskrevet 575 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-09 22:34:46
Jeg har fulgt din opskrift, men den bliver overhovedet ikke lind, efter 5 dl vand, tværtimod var dejen stadig tør. Jeg kom over dobbelt så meget vand i, uden at den egentlig var særlig lind, men har smurt dem ud og sat dem i ovnen. Jeg vil sige opskriften i øvrigt passer bedre til 2 bageplader, og ikke 3. Er spændt på resultatet.