Birkes med sødt fyld – københavnerbirkes
Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i koldt vand.
Tilsæt æg og salt.
Bland melet i lidt efter lidt til dejen har en passende konsistens, den er ret blød.
Slå og ælt dejen sammen og lad den så hvile 150 minutter.
Rul dejen ud til en stor firkant. Tag smørret fra køleskabet, læg det mellem 2 stykker smørrebrødspapir og rul det ud til en firkant i ca. 1 cm´s tykkelse. Læg smørret på skrå midt på dejen. Fold de fire hjørner ind over smørret til midten. Rul dejen let og læg den sammen i 3 lag. Lad den hvile i 15 minutter i køleskabet. Rul atter dejen ud. Fold den i 3 lag og lad den hvile koldt 15 minutter igen. Gentag udrulning og foldning mindst 3-4 gange, men gerne flere, jo flere gange dejen rulles og foldes jo mere let og bladet bliver det færdige bagværk. Del dejen i 2 dele og rul hver del til et aflangt stykke ca. 25*40 cm. Riv marcipanen og fordel den ned langs midten af hvert dejstykke. Fold i 3 lag på langs og del hver stykke i7-8 birkes. Lad dem efterhæve 20 minutter. Pensl med æg og drys med blå birkes. Bag morgenbrødet i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader C i 18-20 minutter. Tips: Marcipan kan erstattes med remonce rørt af smør og flormelis og evt. tilsat finthakkede mandler |
|
Opskriften er vist 2251 gange,
og udskrevet 102 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne