Havregryns småkager - en lækker snack
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Rie. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at smelte smørret.
Hæld havregrynene i en røreskål og tilsæt margarinen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Læg bagepapir på en bageplade, og sæt dejen pladen med en teske. - Sørg for at lave god afstand, da de flyder en del ud. Bag småkagerne i 6-8 min ved 200 grader C alm. ovn eller 175 grader C. varmluft, til de er brune og hårde i det/det hele skal være stivnet. Klister de til papiret har de ikke fået nok. Tips: Disse småkager er meget simple og lave, til eftermiddagskaffen, også fylder de heller ikke så meget i maven. Hjemme hos mig, bager jeg dem tit, hvis vi mangler nogle "snacks", da man sagtens kan spise dem en lørdag aften. - Sker det af kagerne flyder fuldstændig sammen, kan de skæres fra hinanden, straks efter de kommer ud af ovnen, med en pizza skærer, eller alm. kniv. Man kan sagtens prøve at lave sin egen version af disse småkager, evt. ved at putte 50 gram groft hakket chokolade i, eller 50 gram hakket nødder. |
|
Opskriften er vist 115902 gange,
og udskrevet 2419 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (46 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-11-15 15:07:21 kom også knuste nødder - mandler i smager rigtig godt. Lisa - 2020-05-21 12:57:25 Virkelig gode og nemme at lave. Jeg Laver dem med 50% brun farin og 50% alm sukker. Mums. Tænker at skifte halvdelen af havregrynene ud med kokos næste gang 👍 Malte - 2016-11-19 18:10:44 Gode småkager🍪 Gitte - 2014-03-29 20:49:57 Tip. Hvis kagerne ønskes i alm småkage størrelse så skal klatten kun være på størrelse med en teske :-) ellers super lækre!! aj - 2013-07-07 10:18:18 Pas på med tiden, i min ovn skal småkagerne kun have 5 min. Camilla - 2012-12-10 10:22:26 I mangel på andet bagte jeg en portion med grove havregryn for nylig, og de flyder ikke nær så meget ud som med almindelige, men smager lige så fantastisk:) anonym - 2012-11-10 10:15:45 Pas på! Med at lægge 9 klatter af småkagedejen på et stk bagepapir, fordi mine kom til at ligne en hel kage! Lig mindst 5-6 klatter ad gangen! Emil - 2012-02-19 20:36:22 Velsmagende, hurtig og let. Kan anbefales! MIIG:-D - 2011-04-10 09:35:18 De er mega gode! godt nok flyder de MEGET ud, men de smager skønt med bær og creme fraiche! Knuss miig!:-D Sofie - 2010-08-27 12:50:03 Lavede dem til dessert, hvor jeg lavede hjemmelavet softice, og kogte nogle frosnebær, moste dem i en si, puttede bærmosen i et snapseglas, tog to par havregrynskager og en god klat softice.. Gæsterne kunne ikke få nok! anonym - 2010-08-27 12:47:19 Børnene elsker dem, når de kommer hjem fra skole! De er simpelthen så gode! Bag dem, og i vil ikke fortryde! anonym - 2010-06-20 15:44:23 UHMMM! Tilføjede 1 tsk. kanel, 1 tsk kardemomme og 1 tsk brun farin! Virkelig lækre og sprøde, men pas på, de flyder MEGET ud! anonym - 2010-05-30 17:03:39 Vildt gode og sprøde, også med nogle friske blåbær nede fra den lokale Brugs, og en klat creme fraiche. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne