Ærøske tvebaksboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Jeanette Indsendt : Red : |
|
|
En pose knuste tvebakker (el. rasp svarende til indholdet af en pose tvebakker) Ris-vælling lavet af en halv liter mælk og 60 gr. rismel (ca. en halv kop). Konsistensen skal være en lind vælling.
De knuste tvebakker blandes i vællingen. Der tilsættes lidt salt, 75 gr. smør og 4-5 æg afhængig af størrelsen. Det smager godt med et par drys kanel. Bollerne formes i hånden med en dessertske, som er dyppet i det varme saltvand (ca. en halv tsk. salt pr. liter vand). De må - som anført - ikke bulderkoge, men kogningen kan dæmpes ved at hælde lidt koldt vand i. Når bollerne kommer op til overfladen, er de færdige. Tips: Her på Ærø kalder vi rismelsboller for »tvebaksboller«, og de bruges ofte i oksekøds- og hønsekødssuppe sammen med kød og melboller. Det gør jeg dog ikke, men bruger dem i hyldebærsuppe, hvor de er fremragende. |
|
Opskriften er vist 6705 gange,
og udskrevet 154 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne