Verdens bedste grydebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt og rør det sammen med en grydeske, det må gerne være lidt klumpet.
(Konsistens vådere en normalt brød)
Stil nu dejen under låg ved stue temperatur i ca. 8-12 timer. Dejen hæles ud på et bord med mel og foldes ind mod midten 4 gange og derefter lægges dejen i et olieret fad som filmes og stilles til hævning yderligere 2 timer. Inden de 2 timer er gået tændes ovnen på 250 grader. Sæt en gryde med låg ind i ovnen i ca. 30 min. Den varme gryde tages ud af ovnen og dejen hæles forsigtig i gryden. Gryden med låg stilles i den varme ovn i 30 min. og derefter tages låget af og brødet bager yderligere 20 min. uden låg. Klar til servering. |
Lav selv verdens bedste grydebrødI dag er særligt surdejsbrød og glutenfrit brød med fx mandelmel utroligt populært. Men grydebrød er også på vej frem igen – og med god grund. Grydebrød er nemlig både lækkert og nemt, og så slipper du helt for at ælte.Du kan både lave grydebrød i en almindelig gryde, og du kan lave grydebrød i stegeso. Det er helt op til dig. Uanset hvad du vælger, får du et hurtigt og nemt grydebrød som smager ganske fantastisk, når du følger vores grydebrød opskrift. Selvom vores opskrift på grydebrød er både nem og hurtig og kun indeholder fire ingredienser, tør vi godt hævde, at du får verdens bedste grydebrød – og ikke mindst et lækkert grydebrød med en sprød skorpe. Eksperimentér med vores grydebrød opskriftSelvom vi synes, at vores opskrift på grydebrød er det bedste grydebrød, man kan forestille sig, så er der alligevel meget du selv kan gøre, hvis du ønsker at sætte dit eget præg på opskriften.Du kan fx tilsætte en smule honning, hvis du ønsker at tilføre brødet lidt sødmen. Du kan også tilsætte lidt A38 eller skyr, for at give brødet en ekstra fyldig og cremet konsistens. Det er bare med at prøve sig frem! |
|
Opskriften er vist 15610 gange,
og udskrevet 260 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-11-09 13:33:36 har ingen ovn , derfor brød i gryde på komfur Laura - 2012-01-05 15:04:22 Rigtig lækkert brød. Spiser det næsten hver morge og bliver aldrig træt af det.. Man skal bare passe på at man ikke kommer hverken for lidt eller for meget salt i dejen.. Ellers bliver det ikke alid godt..;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne