Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.
Fjern det meste af fedtlaget på køllen. Lav små snit i køllen på langs af muskeltrådene. Stik ikke direkte ned i selve kødet. Spæk med hvidløg i halve eller kvarte og rosmarin i hvert indsnit. Dup kødet tørt. Dryp olien over. Læg køllen på en rist over en bradepande. Hæld vand i panden. Sæt stegen i en varm ovn på nederste ribbe. Bland glasuren. Pensl stegen første gang efter 30 min. Herefter 3-4 gange mere. Stegen skal have ca. 1½ time ialt for svagt rosastegt. Lad den hvile 20 min. inden den skæres for. Bland kartofler i kvarte, hvidløg med skræl og delt i fed, olie og rosmarin i en mindre bradepande. Stil det i ovnen ca. 40 min. Tilsæt salt, når kartoflerne begynder at få farve. Vend af og til. Fordel sukker, citronskal samt salt og peber på de halverede tomater. Lad dem stege med de sidste 10 minutter. Sovs: Si stegeskyen. Kog den op sammen med lidt bouillon. Skum for fedt. Jævn og smag til med salt, peber og evt. lidt glasur. |
|
Opskriften er vist 539966 gange,
og udskrevet 17825 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (134 stemmer) |
|
Kommentarer Christa - 2015-01-09 11:47:06 Lækker opskrift - hele familien var vilde med retten og jeg skal lave den igen i aften. Samtidig er opskriften nem og overskuelig. Kan anbefales herfra. Leif - 2013-03-17 10:51:26 Der er kun een fejl ved denne opskrift - gæsterne spiser det hele og truer med at komme igen. Langtidsstegte i øvrigt køllen, det gjorde at den var rigtig saftig. dorthe - 2010-06-08 08:41:06 super, super. Prøv at stege den ved 150 grader i 3 timer i stedet. Bliver super og saftig. Ladyblue - 2009-04-11 18:31:21 Må sige at jeg blev noget skuffet. Glasuren gav ikke kødet ekstre smag og skal slet ikke tilsættes stegeskyen - så bliver den for sød. Lammekøllen smagte ok, men jeg vil forsat bruge min gamle opskrift på lammekølle. anonym - 2009-04-10 09:20:43 Super opskrift, alle var helt vild imponeret susanne Søster - 2007-04-19 19:39:29 Til pedro prøv Grønlandsk lam Pedro - 2005-01-01 01:01:01 Køber altider Dansk eller Islandsk lam har prøvet fra andre lande Per - 2005-01-01 01:01:01 Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne