Isbjørne stroganoff
Fryseegnet : Nej Indsendt af : QuarkGL Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skylles i ferskvand for at fjerne græs og andre urenheder.
Kødet renses for hinder, og sener. Kødet skæres i skiver af ca. 2 cm tykkelse, på tværs af musklen, så der ikke er lange muskelfibre i stykkerne. Skær skiverne i strimler af en lillefingers størrelse. Forberedelse til kogning af bjørnekødet: Fyld koldt vand, kød, laurbær, enebær, peberkorn og et skrællet løg i en gryde Kogning bjørnekødet: Ungbjørn koges i ca. 2-2½ timer. Alle andre koges mindst 5 timer. Skal ikke bulder koge, men vandet skal boble. Ved ældre Isbjørne, hældes kogevandet væk efter 2 timer, kødet skylles i ferskvand, og kødet sættes over til kogning igen. Kogevand til isbjørn: Vand, laurbær, enebær, peberkorn og 1 pillet løg. Start altid kogningen med koldt ferskvand, og tilsæt aldrig salt ! ca. ½ time før kødet er kogt færdigt gøres følgende: Sæt en gryde over med saltvand, hæld de frosne gulerødder i gryden, og tænd på højt blus indtil de koger, sluk derefter blusset. Sæt en kedel til kogning, med ferskvand, i passende mængde til at røre kartoffelmosen. Svits ternede løg og bacon i en tykbundet gryde. Tilsæt tomatpure og lad den svitse. Tilsæt paprika Tilsæt vinen Kog op. Tilsæt 4 dl. fløde. Tilsæt frosne champignon. Tilsæt cocktailpølserne. Tilsæt grøntsagsbouillon terningerne. Retten må ikke boblekoge mere, men skal være lige ved. Når isbjørnen er kogt færdig, hældes kogevandet væk, og kødet skylles i ferskvand, så det er fri for laurbær, peberkorn, løg m.m. Det skyllede kød, kommes i sovsen og koger med i ca. 5 minutter. Tilsæt den sidste fløde lige inden serveringen. Smag evt. til med salt og peber. Server med kartoffelmos og kogte gulerødder. Tips: Server med kartoffelmos og kogte gulerødder. Er i udgået for rødvin? 4 spsk. mørk balsamicoeddike, 4 spsk. fun eller ribena solbærsaft, 3 dl. ferskvand, kan også gøre det ud for ½ fl. rødvin. Er i udgået for fløde? Brug 1 spsk. sødmælkspulver og 1 dl. ferskvand pr. dl. fløde. |
|
Opskriften er vist 8984 gange,
og udskrevet 163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne