Isbjørn a la Riel
Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : QuarkGL Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skylles i ferskvand for at fjerne græs og andre urenheder.
Kødet renses for hinder, og sener. Kødet skæres i skiver af ca. 1 cm tykkelse, på tværs af musklen, så der ikke er lange muskelfibre i stykkerne. Læg kødet ud på et bræt eller andet, og drys med rigeligt friskkværnet peber på den ene side. Smelt smør eller moskus talg på en panden, ved høj varme. Når smøret er bruset af, eller talgen er rygende varm lægges kødet på panden, med pebersiden nedad. Skru ikke ned for varmen. Drys friskkværnet peber ud over kødet i panden. Steg 2 minutter på hver side. Når kødet er stegt på begge sider flamberes med genever eller cognac. Pas på, ikke under emhætte, og hold panden godt væk fra dig, den er varm, og flammerne kan bliver høje. Når spritten er brændt af, skal kødet stå og trække i panden 10 minutter. Drys med groft salt, lige efter flamberingen. Tips: Serveres uden noget til. Sørg for at købe kontrolleret kød, eller hav en aftale med en fanger du kan stole på - ellers er der fare for trikiner. |
|
|
Opskriften er vist 2753 gange,
og udskrevet 90 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne