1 rosinbrød og 15 boller
Hovedingrediens : Bær - Rosiner Fryseegnet : fryseegnet Indsendt af : Susan Andersen Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i 2 lige store dele; den ene til rosinbrød og den anden deles atter op i 15 lige store stykker til boller. Rosinbrødet slås op som et franskbrød, anbringes i en velsmurt form og efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse. Stryges med æggestrygelse og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader (middel varme) i ca. 20 min. Kan også bages fritstående, hvis man ikke disponer over en passende form. Boller: De 15 små dejstykker formes til boller, der anbringes på en smurt plade og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted tildækket. Stryges med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader (middel varme) i ca. 12 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Bollerne afkøles på en bagerist. VELBEKOME ;-) |
|
Opskriften er vist 26107 gange,
og udskrevet 974 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (57 stemmer) |
|
Kommentarer Øv - 2015-03-10 10:55:05 Mit brød hævede heller ikke 😵 anonym - 2012-10-27 07:21:19 look1, er det tesukker oven på bollerne? Susan Andersen - 2012-05-29 09:04:29 Hej J.P Der kan være flere grunde til de ikke har hævet. Enten kan mælken have været for varm, eller dejen har måske stået for koldt. Jeg har nu aldrig været ude for at de ikke hævede. Der kommer jo trods alt 1 hel pakke gær i. Men prøv følg opskriften punkt for punkt, så er jeg sikker på det nok skal lykkes for dig ;-))) J.P - 2012-05-26 21:04:55 Hvad gjorde jeg galt? Dejen hævede ikke?! :( look1 - 2011-03-12 13:42:56 Jeg syntes der mangler tesukker oven på, så smager de bedre. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne