Gittes hjemmebagte, saftige kernerugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Gitte Indsendt : Red : |
|
|
Opskriften er vist 46002 gange,
og udskrevet 1444 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Mette Gaasedal - 2014-03-22 17:43:30 Super lækkert brød. Jeg er nu i gang med at bage det for anden gang :) Denne gang bliver det "kun" en halv portion. Det var ret bøvlet at stå med flere skåle fordi portionen var så stor. (jeg fik 5 store brød ud af det) Denne gang vil jeg tilsætte lidt gulerod til noget af dejen :) Jakob - 2013-10-25 16:46:46 For mange kærner Jytte - 2013-01-23 10:29:00 Hej Skal man bruge al surdejen første gang, Anders - 2012-10-09 19:44:41 Hvis man har lavet en surdej, hvor meget skal man så bruge? Kan ikke lige gennemskue hvor mange dl jeg skal bruge i denne opskrift. anonym - 2012-03-14 09:22:12 Når der står "1 portion surdej" i dej 1, hvor meget er det så? Jeg går ikke ud fra at det er hele den portion man har lavet? København - 2011-09-23 23:47:36 N_1983: Mht til surdej. Så gem en lile del, brug 20 g til ny surdej og lad stå i 12 timer. Fyld 'Dej 1' på og lad stå i 12 timer. Derefter i form i 8 timer - har brugt stuetemperatur. N_1983 - 2011-08-30 12:58:48 Der står at man skal gemme 3-5 dl af dej 1, som så er surdej man skal bruge til næste bagning. Men det fylder da meget mindre end den originale mængde surdej, man lavede første gang (1 l væske og 600 g rugmel). Så jeg gætter på at man skal "fodre" surdejen med lige dele mel og væske til man når vægten på den originale surdej? N_1983 - 2011-08-30 11:29:26 Går fluks i gang med surdejen, men har læst et andet sted at hvis man vil have at surdejen også kan bruges til andet end rugbrød, kan man lave den af halvt hvedemel og rugmel. Så det vil jeg gøre. Mit spørgsmål går på: om når rugbrødene kommer i formene, skal de så stå og hæve natten over i stuetemperatur eller på køl? København - 2011-08-11 16:34:57 Perfekt, hele arbejdet værd. Lavede halv portion og fik 2 stk. Gerda - 2011-08-09 14:00:04 jeg forstår ikke 3½ l væske til den mængde mel, det bliver det rene plæver, hvad gør jeg fejl. mvh Gerda Gitte - 2011-07-11 13:28:38 Hvor længe kan surdejen holde sig i køleskabet? benthe - 2011-03-20 11:30:26 Kan se der er mange kerner i, ved nogen om det minder om bagerens nye typer rugbrøb, såsom oldtidsrugbrød eller vikingerugbrød. anonym - 2011-03-13 09:51:18 Fantastisk, børnene spiser det uden pålæg. Har nu bagt det 5 gange. Aldrig mere køberugbrød. Rie - 2010-10-23 19:43:54 Helt super lækkert rugbrød. Har bagt det i går. Smager som rugbrød skal smage. Tak for opskriften. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne