Glutenfrit mørkt rugbrød

Glutenfrit mørkt rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rismel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
 Surdej:
100 g.quinoagryn
100 g.majsmel
100 g.hirseflager
4 dl.vand
25 g.gær
 
 Dej:
50 g.hørfrø
50 g.svesker uden sten
4.5 dl.vand
100 g.hirseflager
100 g.Maizena
200 g.rismel
20 g.carob (johannesbrødkernemel)
15 g.salt
6 g.koriander
75 g.solsikkefrø
75 g.boghvedegryn
 
Opskrift:
Dagen før fremstillingen: Surdej:
hæld quinoafrøene i en skål overhæld frøene med kogende vand og omrør ca. et minut kom frøene i en sigte og skyl med rigeligt vand rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt surdejens øvrige ingredienser dæk skålen med et fugtigt klæde og stil den ved stuetemperatur til næste dag.

Fremstillingsdagen: Dej:
blend hørfrøene, tilsæt sveskerne og blend igen hæld blandingen i en skål til røremaskine tilsæt surdejen og de øvrige ingredienser, sigt carob inden det tilsættes rør dejen sammen på en røremaskine med dejkrog i ca. ti minutter beklæd to et-liter folieforme med bagepapir hæld dejen i formene og lad den hæve tildækket i ca. en time forvarm en varmluftsovn til 225°C bag brødene ved 175°C varmluft i ca. en time på nederste ovnribbe vend brødene ud på en rist og lad dem køle af.





karakterer:
Opskriften er vist 31064 gange,
og udskrevet 802 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-19 15:37:18
Rugbrød uden rugmel? Det er ikke et rugbrød blot et brød.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ændring: Boghvede indeholder gluten som dog er under den mindsteværdi som staten har sat for "glutenfrie" produkter!

  -   2005-01-01 01:01:01
boghvede indeholder IKKE gluten iflg. fødevaredirektoratet og Dansk Cøliaki forening

  -   2005-01-01 01:01:01
boghvede indeholder også gluten..