Langtidshævet brød

Langtidshævet brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 g.gær
2 tsk.groft salt
5 dl.lunkent vand
3 spsk.olie
5-600 g.hvedemel
 Rosmarin
 
Opskrift:
I et dejfad opløses gæren i vandet. Tilsæt salt og olie. Melet tilsættes lidt af gangen, og når dejen er fast nok tages den ud på et bord. Ælt, ælt, ælt og tilsæt gradvis mere mel indtil dejen har "konsistens" som din øreflip. Ælt videre. Jo længere jo bedre.
Lad dejen stå køligt og tildækket 18-20 timer. Gerne i køleskab.

Efter hævningen hældes dejen ud på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke æltes nu, men blot trykkes lidt med fingrede, så den bliver lidt "bulet". Den skal helst være 4-5 cm. tyk. Efterhæver 2 timer et lunt sted.

Pensles med olie og drysses evt. med rosmarin.
Ovnen forvarmes til 250 grader.
Brødet bages 12 min., hvorefter varmen sænkes til 210 grader. Efter 12 minutter sænkes varmen igen, denne gang til 180 grader, og bager endnu 12 minutter. Hvis brødet nu lyder hult, når man banker på det, er det færdig. Ellers giv det et par minutter eller 5 ekstra.
Hvis du bager med varmluft skal du trække 10-20 grader fra de nævnte temperaturer.

Brødet er helt fantastisk, hvis det spises lunt. Enten alene, eller som ledsager til salat eller kødretter.





karakterer:
Opskriften er vist 7429 gange,
og udskrevet 118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-16 19:25:53
Det smager dejligt at hælde olivenolie i bradepanden og over dejen, når den er i panden. Prik dybe huller med fingrene og drys med groft salt sammen med rosmarinen. Bag så.