Langtidshævet brød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
I et dejfad opløses gæren i vandet. Tilsæt salt og olie. Melet tilsættes lidt af gangen, og når dejen er fast nok tages den ud på et bord. Ælt, ælt, ælt og tilsæt gradvis mere mel indtil dejen har "konsistens" som din øreflip. Ælt videre. Jo længere jo bedre.
Lad dejen stå køligt og tildækket 18-20 timer. Gerne i køleskab. Efter hævningen hældes dejen ud på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke æltes nu, men blot trykkes lidt med fingrede, så den bliver lidt "bulet". Den skal helst være 4-5 cm. tyk. Efterhæver 2 timer et lunt sted. Pensles med olie og drysses evt. med rosmarin. Ovnen forvarmes til 250 grader. Brødet bages 12 min., hvorefter varmen sænkes til 210 grader. Efter 12 minutter sænkes varmen igen, denne gang til 180 grader, og bager endnu 12 minutter. Hvis brødet nu lyder hult, når man banker på det, er det færdig. Ellers giv det et par minutter eller 5 ekstra. Hvis du bager med varmluft skal du trække 10-20 grader fra de nævnte temperaturer. Brødet er helt fantastisk, hvis det spises lunt. Enten alene, eller som ledsager til salat eller kødretter. |
|
Opskriften er vist 7429 gange,
og udskrevet 118 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-05-16 19:25:53 Det smager dejligt at hælde olivenolie i bradepanden og over dejen, når den er i panden. Prik dybe huller med fingrene og drys med groft salt sammen med rosmarinen. Bag så. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne