Eksotiske Frikadeller

Eksotiske Frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Eksotiske Frikadeller, billede 4 Eksotiske Frikadeller, billede 1 Eksotiske Frikadeller, billede 2 Eksotiske Frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Frikadeller:
700 g.Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 løg
2 fedhvidløg
1 lime, skallen heraf
2 æg
1 spsk.oystersauce
1 spsk.fichsauce
2 tsk.sambal orlec
1 nipcayennepeber
3 spsk.hakket persille
3 spsk.koriander, frisk
 kokosmælk
 evt.Salt
 
 Stegning:
1 spsk.olivenolie
 
 Sovs:
1 ds.kokosmælk
1 spsk.rød karrypasta
1 spsk.sojasauce
 
 Løse ris:
7 dl.vand
4 dl.ris
 salt
 
Opskrift:
Løg og hvidløg hakkes fint. Limen skallen rives.

Kød og de øvrige ingredienser, undtaget kokosmælken røres godt sammen. Spæd til med kokosmælk (brug lidt fra sovsen) til passende fast konsistens, vi bruger 4 spsk.

Farsen formes til små kugler som steges i olivenolien xx minutter på hver side. Frikadellerne tages op og holdes varme.


Sovs:
Kokosmælken hældes på pande som frikadellerne er stegt på og koges op. Tilsæt rød karrypasta og soja.


Serveres med kogte løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 19859 gange,
og udskrevet 255 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-07-08 17:50:06
Smager dejligt. Også kolde dagen efter.

  -   2019-03-29 16:12:09
Smager super godt. Jeg vil dog halvere Sambal Orlec. Kunne fint selv spise dem. Lidt problematisk for andre. Der kom bemærkninger ;-)