Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål
Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt. Stuvet spidskål: Del spidskålen i kvarter, skær stokken ud og skær den i ca. 3 stykker. Kålen blancheres i letsaltet vand 3-4 minutter. Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd til med mælk og væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem. Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat. Rør evt. krydderurter i. Server spidskålen med det kogte spidsbryst skåret i tynde skiver og kogte kartofler, gerne nye. |
|
Opskriften er vist 39850 gange,
og udskrevet 503 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne