Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål

Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål, billede 4 Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål, billede 1 Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål, billede 2 Sprængt oksespidsbryst med stuvet spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.let sprængt oksespidsbryst
 vand
 
 Stuvet spidskål:
800 g.spidskål
 
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
2.5 dl.mælk
2.5 dl.kogevand fra kålen
 salt
 hvid peber
 Muskatnød, stødt
 
 Evt. hakkede krydderurter dild persille kørvel eller purløg eller en blanding af disse
 
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.

Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt.

Stuvet spidskål:
Del spidskålen i kvarter, skær stokken ud og skær den i ca. 3 stykker. Kålen blancheres i letsaltet vand 3-4 minutter.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd til med mælk og væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem. Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat.

Rør evt. krydderurter i.

Server spidskålen med det kogte spidsbryst skåret i tynde skiver og kogte kartofler, gerne nye.





karakterer:
Opskriften er vist 39850 gange,
og udskrevet 503 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu