Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål

Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :     
Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål, billede 4 Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål, billede 1 Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål, billede 2 Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.let sprængt oksespidsbryst
 vand
 
 Ovnbagt spidskål
1000 g.spidskål
1 citron saften heraf
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 dl.kogevand
25 g.smør
0.5 spsk.hvedemel
 
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.

Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt.

Ovnbagt spidskål:
Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Server spidskålen med et godt drys af krydderurter tynde skiver kogt spidsbryst og kartofler, gerne nye og lidt smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 31533 gange,
og udskrevet 380 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu