Sprængt oksespidsbryst med ovnbagt spidskål
Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst Kilde : Per K. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt. Ovnbagt spidskål: Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server spidskålen med et godt drys af krydderurter tynde skiver kogt spidsbryst og kartofler, gerne nye og lidt smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 31533 gange,
og udskrevet 380 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne