Hummermousse
Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk hummeren med en skarp, tung kniv ved at lægge et snit fra hovedets underside ned mellem benene.
Fjern mavesækken, som sider helt fremme, lige bag øjnene.
Fjern også tarmen som går midt igennem halen.
Knus forsigtigt skallerne på kløerne med et let ”hammer”slag eller brug en nøddeknækker.
Tag kødet ud af skaller og kløer og skær det i mundrette stykker. Gem evt. rogn. Svits hummerskallerne i en gryde i olien. Hak skalotteløget. Skær blegsellerien i mindre stykker. Kom skalotteløg, blegselleri, persille, peberkorn og hvidvin i gryden. Kog skallerne småt ca. 10 minutter under låg. Hæld skallerne til afdrypning i en sigte over en skål. Gem lagen. Gnid hummerkødet gennem en sigte og bland det med hummerlagen, eller purer det i blender sammen med lagen. Tilsæt tomatpure og cognac og smag til med salt og peber. Læg husblasen i blød i koldt vand 4-5 minutter. Tag husblasen op med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Rør den håndvarme husblas i hummerblandingen i en tynd stråle. Pisk fløden stiv og vend den i med let hånd. Fordel moussen i 4 portionsskåle og lad den stivne i køleskabet, det tager 4 timer. Anretning: Skyl og striml salatbladene og fordel dem på 4 tallerkner. Skær tomaterne i både. Løsn moussen med en lille kniv langs kanten og hold skålene i varmt vand få sekunder. Vend moussen ud på kolde tallerkener. Pynt med salat, tomater og peberfrugtringe og læg lidt persille på toppen. |
|
Opskriften er vist 14725 gange,
og udskrevet 125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne