Lammeculotte, rødvinssovs og saltkartofler

Lammeculotte, rødvinssovs og saltkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammeculotte, rødvinssovs og saltkartofler, billede 4 Lammeculotte, rødvinssovs og saltkartofler, billede 1 Lammeculotte, rødvinssovs og saltkartofler, billede 2 Lammeculotte, rødvinssovs og saltkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.lammeculotte
0.5 spsk.smør
0.5 spsk.jomfru olivenolie til bruning
 Salt
 peber
 
 Sovs:
2 dl.bouillon
2 dl.rødvin
 Majsstivelse
 Skyen fra grøntsager + kød
 Salt
 peber
 
750 g.forskellige rodfrugter, skrællet og i stave (rødbeder, knoldselleri, gulerod, persillerod)
2 spsk.jomfru olivenolie
 Timian
1-2 spsk.rørsukker
 Salt
 peber
 
1 kg.små kartofler med skræl
100 g.havsalt
 
 Godt madbrød, f.eks. Landbrød fra Schulstad
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Rødbederne skal skæres i ganske tynde stave eller forkoges. Vend alle grøntsagerne med olie, krydderier og sukker. Læg dem i en stor bradepande, som også kan rumme kødet.

Rids fedtlaget på kødet. Dup det tørt. Krydr med salt og peber. Brun kødet ved god varme på en pande. Kasser stegeskyen. Læg kødet i bradepanden ved grøntsagerne. Lad kødet stege 25- 30 min. og grøntsagerne ca. 40 min. Lad kødet hvile, mens grøntsagerne steger færdige.

Skyl kartoflerne. Sæt dem over i en passende gryde med vand. T ilsæt salt, når vandet koger. Lad kartoflerne koge ved kraftig varme uden låg, til alt vandet er kogt væk og saltet sidder som et fint lag på kartoflerne.

Sovs: Kog bouillon, sky og rødvin op. Jævn og tilsæt skyen samt salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 113030 gange,
og udskrevet 2300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-13 19:30:47
Kartoflerne fungerede ikke rigtigt. Alt for salte

  -   2005-01-01 01:01:01
Uh... den smagte godt